La Fundació SGAE impulsa l’escenari ‘Cantem Serrat’ dins de l’exposició ‘SERRAT. 50 anys de cançons’

Sgae | 29/05/2015


Les cançons de Joan Manuel Serrat conformen un llegat per un col·lectiu important de compositors i músics: hi ha temes que són part de la nostra vida, de la nostra memòria individual i col·lectiva. En el marc de la mostra «SERRAT. 50 anys de cançons», la Fundació SGAE fa possible l’espai de karaoke «Cantem Serrat» el qual ofereix a tothom la possibilitat de manifestar el Serrat que porta dins, exterioritzar-lo i compartir-lo.

«Cantem Serrat», situat al Claustre de l’Arts Santa Mònica, és un karaoke per a artistes i públic que té lloc a l’autèntic escenari utilitzat per la gira mundial de Tarrés/Serrat. El públic pot portar-hi el seu instrument, cantar a capella, sol o amb amics, o bé utilitzar unes pistes preenregistrades de cançons de Serrat d’acompanyament musical. A més, es crearà el «Canal Serrat» a Youtube i, cada dia, es farà una selecció de les millors actuacions i es penjaran a la xarxa.

En la roda de premsa que ha tingut lloc avui, en la qual s’ha presentat la mostra i també l’espai «Cantem Serrat», el mateix Serrat ha expressat que «em fa gràcia això del karaoke, ho trobo molt simpàtic». Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears, ha explicat que l’objectiu d’aquest espai és que «la gent pugui cantar Serrat perquè canta els seus records. El poble canta Serrat» i ha recordat que «tant l’espai com l’exposició, viatjaran a Madrid i també a diversos països de Llatinoamèrica a partir del 2016, gràcies a la Fundació SGAE».

«Cantem Serrat» s’inicia avui, a les 19:00 hores, amb una actuació a càrrec de Laura Simó & Francesc Burrull & Jordi Bonell, i convidats. Els propers concerts seran:

Divendres, 5 de juny. 21:00 hores. Andreu Rifé.
Actuació que inclou tres versions de Serrat preparades especialment

Divendres, 26 de juny. 21:00 hores. Bruno Oro.
Actuació que inclou dues versions de Serrat preparades especialment

Dissabte, 4 de juliol. 21:00 hores. Salao, amb grup flamenc i ball.
Actuació que inclou dues versions de Serrat preparades especialment

Dissabte, 11 de juliol. 21:00 hores. Maria Coma.
Actuació que inclou dues versions de Serrat preparades especialment

Públic i convidats canten Serrat amb acompanyament instrumental preenregistrat els dissabtes 6 i 27 de juny, i 18 i 25 de juliol, de 18:00 a 20:00 hores.

Amb «Cantem Serrat», a Fundació SGAE col·labora amb l’exposició «SERRAT. 50 anys de cançons» que es podrà veure a l’Arts Santa Mònica de Barcelona del 2 de juny al 13 de setembre de 2015. Comissariada per Miquel Jurado, Lluís Marrassé i Fermí Puig, la mostra és un recull dels darrers 50 anys de cançons de Joan Manuel Serrat, reflectits no només a través de la música sinó també d’objectes, imatges, instruments musicals, discos, literatura, petits i grans records, fragments que ja formen part de la nostra història més propera i que s’agrupen entorn a nou moments escollits per servir de trampolí cap a tota la seva obra, tota la seva vida.

Per a més informació de l’exposició «SERRAT. 50 anys de cançons»:
A/e: npurtic@gencat.cat. Tel.: 93.556.53.14.
Web: www.artssantamonica.cat – @artssantamonica

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa