Selecció de coreògrafs i coreògrafes per al projecte «Re-mou-te, recuperant el llegat coreogràfic de Catalunya»

Sgae | 20/07/2015

Barcelona, 9 de juliol de 2015

Avui, 9 de juliol, la Comissió de selecció del projecte Re-mou-te, integrada per tres professionals de diversos àmbits del sector de la dansa: Amèlia Boluda, Maria Campos, i Alexis Eupierre, i presidida per un representant de l’APdC i un de la Fundació SGAE (aquests darrers sense vot), han resolt la convocatòria de cerca de coreògrafs.

D’entre les prop de 20 propostes rebudes, se n’han escollit tres, malgrat que la previsió inicial era escollir-ne dues. Els coreògrafs i coreògrafes seleccionats són:
Laura AlcalàSuite d’estiu, Cia. Mudances (1993)
Pol Jiménez SánchezGlimpse, Cia. Gelabert-Azzopardi (2004)
Lautaro ReyesOttepel, Cia. Danat Dansa (1994)

La comissió de selecció ha volgut fer una menció especial a les propostes de Miquel G. Font i Irene Garcia que, malgrat no haver estat entre les tres primeres seleccionades, han destacat per la seva qualitat i originalitat.

Els tres coreògrafs escollits mitjançant convocatòria hauran de revisar l’obra que han triat i crear un nou treball de qualsevol format: espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc. Comptaran amb l’acompanyament del coreògraf/a de la peça original. Per a les mencionades tasques rebran una remuneració de 2.200€, i podran treballar amb un màxim de 4 intèrprets de la seva elecció. Aquests ballarins seran contractats i remunerats directament per l’APdC.

El resultat final de les revisions es presentarà públicament durant el darrer trimestre de 2015 (dia i lloc a determinar).

Sobre Re-mou-te…

Es tracta d’un projecte impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Cata-lunya i la Fundació SGAE per apropar creadors de dansa de diferents generacions, i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

El projecte té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisaran conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball, ja sigui una deconstrucció, una continuació del treball original, etc., amb total llibertat per als creadors/es que es trobin, tant a nivell d’estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.).

Companyies amb una llarga trajectòria i creadors de fins a 30 anys

Formaran part del projecte algunes de les companyies catalanes que van néixer als anys 80 i que actualment segueixen en actiu: Cia. Gelabert-Azzopardi, Àngels Marga-rit/ Cia. Mudances, Danat Dansa, Nats Nus i Roseland Musical, i joves creadors i/o creadores de fins a 30 anys, socis de l’APdC, escollits mitjançant la present convocatò-ria.

El projecte creatiu anirà acompanyat d’un enregistrament en les diferents fases del procés per tal de documentar-lo i poder disposar d’un material que formarà part de l’arxiu gràfic de la història de la coreografia contemporània catalana.
Més informació sobre el projecte Re-mou-te

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa