Re-mou-te posa en valor en llegat coreogràfic de Catalunya i acosta coreògrafs de diferents generacions

Sgae | 09/06/2015

La Fundació SGAE, fidel als seus objectius de donar suport a l’autoria, la creació i la cultura, ha unit forces amb l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) amb motiu del projecte «Re-mou-te, recuperant el llegat coreogràfic de Catalunya».

Cesc Gelabert, Àngels Margarit, Marta Almirall, Toni Mira i Sabine Dahrendorf són els coreògrafs escollits per a la primera edició de Re-mou-te que apropa a coreògrafs amb més de 30 anys de trajectòria amb joves de fins a 30 anys, i posa en valor el llegat coreogràfic de Catalunya. Gelabert, Margarit, Almirall, Mira i Dahrendorf són de companyies catalanes que van néixer als 80 i que actualment segueixen en actiu: Cia. Gelabert-Azzopardi, Cia. Mudances, Danat Dansa, Nats Nus i Roseland Musical, respectivament.

El projecte té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, els quals revisaran conjuntament peces coreogràfiques ja creades per arribar a la creació i presentació d’un nou treball. Aquesta nova peça tant pot ser una deconstrucció com una continuació del treball original, etc. Els creadors tenen total llibertat, tant d’estil o estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc).

El projecte creatiu de les peces revisitades s’acompanyarà d’un enregistrament en les diferents fases del procés per tal de documentar-lo i poder disposar d’un material que formarà part de l’arxiu gràfic de la història de la coreografia contemporània catalana.

Els joves coreògrafs i coreògrafes interessats en participar en aquest projecte han d’escollir una d’aquestes 8 peces per a fer el treball de revisió:

Ottepel, Cia. Danat Dansa (1994)
Glimpse, Cia. Gelabert-Azzopardi (2004) // Sense fi/Conquassabit, Cia. Gelabert-Azzopardi (2009)
Suite d’estiu, Cia. Mudances (1993) // Tèrbola, Cia. Mudances (1998)
Strangers in the night, Cia. Nats Nus (1989) // Ful, Cia. Nats Nus (2001)
Flit Flit, Cia. Roseland Musical (1990) // Cara, calla, Cia. Roseland Musical (1993)

Els candidats i candidates es poden presentar de forma individual o col·lectiva. Han d’haver nascut a partir de l’1 de gener de 1985 (tenir com a màxim 30 anys durant el 2015) i també cal que siguin socis/ sòcies de l’APdC.

La convocatòria s’obre la segona setmana de juny i es tanca el 30 de juny de 2015
La Comissió de selecció estarà integrada per tres professionals de diversos àmbits del sector de la dansa, i presidida per un representant de l’APdC i de la Fundació SGAE (aquest darrer sense vot). Entre les propostes rebudes, s’escolliran dos coreògrafs o coreògrafes i es donaran a conèixer a www.dansacat.org, hemeroteca.sgae.cat i www.fundacionsgae.org el mes de juliol.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa