Presentació i concert del disc Barcelona Belle Époque de la violinista Laura Gaya i la pianista Isabel Fèlix

Sgae | 09/02/2015

Barcelona Belle Époque és el primer disc de la violinista Laura Gaya i la pianista Isabel Fèlix, la presentació i el concert del qual tindrà lloc aquest dimecres, 11 de febrer, a les 18.30 hores, a la seu de la SGAE a Catalunya.

 

Enregistrat per Solfa Recordings, el treball recull composicions escrites per compositors catalans socis de la nostra entitat  (Joan Massià, 1890-1969; Manuel Blancafort, 1897-1987, i Frederic Mompou, 1893-1987) o molt vinculats a Catalunya (Margarida Orfila, 1889-1970), d’una època molt concreta, i, algunes d’elles, fins i tot inèdites dins del mon discogràfic.

 

Barcelona Belle Époque és un viatge a la Barcelona de principis del segle XX a través de la música d’aquests compositors de l’anomenada generació noucentista. Una època culturalment esplendorosa en la qual es crearen tot tipus d’entitats, associacions, editorials, diaris, revistes, emissores de ràdio, etc. També van néixer nombroses escoles de música, es promogueren concerts públics i s’instauraren premis de composició que permeteren als autors mostrar les seves obres.

 

La violinista Laura Gaya i la pianista Isabel Fèlix comencen a treballar juntes a finals de 2013 i aquest dia presenten aquest seu primer disc, Barcelona Belle Époque, amb les integrals per a violí i piano dels quatre compositors d’aquell moment: Joan Massià, Margarida Orfila, Manuel Blancafort i Frederic Mompou. Tot i que els quatre compositors presenten ressonàncies netament catalanes en la seva música, els dos primers es poden considerar continuadors de la tradició germànica. En contrast, Mompou i Blancafort representen els corrents impressionistes francesos que combatien l’omnipresent passió pel wagnerisme.

 

Per a més informació de les intèrprets:

www.lauragaya.comwww.isabelfelix.com

 

Per a veure el procés d’enregistrament de Barcelona Belle Époque:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLtZDyxZ88gJab56nT_rBsCq1EnIYVSwKs

 

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa