Presentació de ‘4Carmen’, la nova proposta d’Òpera de Butxaca i Nova Creació per al Festival Castell de Peralada

Sgae | 24/07/2015

La Societat General d’Autors i Editors ha col·laborat en l’òpera contemporània 4Carmen, un encàrrec del Festival Castell de Peralada a Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBNC) que es presenta el dimarts 28 de juliol, 12:30 hores, a la nostra seu.

Per facilitar el treball als socis de la SGAE, membres de l’OBNC i part de l’equip artístic de 4Carmen, la nostra entitat ha cedit, —cada dia des del 6 de juliol i en horaris de matí i tarda—, les instal·lacions per a diverses i intenses jornades de treball i assajos, les quals tindran continuïtat a finals d’octubre i principis de novembre de 2015.

4Carmen és una revisió creativa del mite de Carmen des de la visió de quatre compositors i quatre llibretistes que s’estrenarà el 5 d’agost al Festival Castell de Peralada. 4Carmen promou el naixement d’un nou repertori de peces líriques i heterogènies firmades per joves creadors de casa nostra. Les noves peces autorals, fragmentades en quatre parts, es presenten a 4Carmen de forma unitària per, a la vegada, trencar i apropar les fronteres entre la lírica i el teatre, entre la música tonal i la més experimental. Amb la premissa del criteri eclèctic que busca un contrast entre diferents veus i estils, es van escollir les parelles de creadors musicals i dramàtics de les obres de 4Carmen.

A la presentació, en la qual es parlarà al detall de l’obra i del procés de treball creatiu i autoral, hi assistirà gairebé tot l’equip artístic de 4Carmen: Marc Rosich, director escènic; Francesc Prat, director musical; Mischa Tangian, Clara Peya, Lucas Peire i Carles Pedragosa, compositors; Marc Artigau, Helena Tornero, Jordi Oriol i Marc Angelet, llibretistes i dramaturgs; Marta García Cadena, Néstor Pindado i Toni Viñals, intèrprets; Àlex Rodríguez Flaqué, violoncel·lista; Alfredo Armero, pianista; Roberto G. Alonso, moviment; Sylvia Kuchinow, il·luminació; Jorge Salcedo, escenografia; Joana Martí, vestuari, i Jordi Pérez Solé i Cristina Cordero, ajudants de direcció i producció executiva. Els acompanyaran Dietrich Grosse, director d’OBNC; Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada, i Agnela Domínguez, directora d’Activitats i Comunicació de la SGAE a Catalunya.

Per a més informació de 4Carmen:

Òpera de Butxaca i Nova Creació
Comunicació i Premsa.
Neus Purtí. Mòb. 658.28.28.46.@OBNcreacio
A/e: neuspcirera@gmail.comoperabutxacacomunicacio@gmail.com

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa