Més de 8.000 socis de la SGAE són autors dramàtics

Sgae | 26/03/2015

Avui, 27 de març, es commemora el Dia Mundial del Teatre. Els Autors i Editors que formen part de la SGAE celebren aquesta  efemèride ressaltant la posada en valor d’una professió, la de dramaturg, que és un  8,1% de la massa autoral de la Societat (8.438 autors dramàtics, segons dades de 2014, d’un total de 104.000 socis de l’entitat).

La Societat d’Autors, dins de la seva estratègia de suport i promoció de les arts escèniques, compta amb una àrea específica per a la gestió dels drets de les obres dramàtiques i coreogràfiques la qual s’encarrega de fomentar el coneixement i l’explotació de les mateixes al mercat. A més, dins dels òrgans de govern de l’entitat, hi ha el Col·legi de Gran Dret, el qual vetlla per la promoció del teatre i la dansa que es fa al nostre país. Entre els seus membres hi ha destacats autors dramàtics i coreògrafs com Pera Tantiñá (La Fura dels Baus), J uli Disla, Paloma Pedrero, Ana Diosdado, Joan Vives o Eva Yerbabuena. 

 

Suport a les arts escèniques

Per a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), la promoció del teatre i la dansa és una tasca fonamental per  contribuir a fomentar la creació artística. D’aquí que la SGAE, a través de la seva Fundació, siguia promotora de nombroses iniciatives que impulsen la tasca dels nostres autors dramàtics, coreògrafs i compositors escènics, com els Premis Max, que van néixer el 1998 de la mà de l’entitat amb el propòsit d’estimular i reconèixer el talent dels professionals de les arts escèniques del nostre país i que,en la seva XVIII edició, se celebraran a Barcelona el proper 18 de maig.

Així mateix, anualment, l’entitat organitza el Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades, mostra de dramatúrgia contemporània que en les seves 18 edicions ha acollit més de 250 textos de més de 200 autors, i més de 25.000 persones; els Premis SGAE de Teatre, que contribueixen a enriquir el panorama dramàtic amb nous textos, o els Laboratoris d’Escriptura Teatral, per promoure l’intercanvi creatiu entre els autors.

L’obertura d’una línia d’ajudes per a la promoció d’espectacles a l’estranger i de les associacions del sector; la posada en marxa de la col·lecció Teatre Autor Exprés, l’objectiu de la qual és donar suport als autors en la promoció dels seus treballs recentment estrenats; l’exitosa iniciativa Dia de l’Autor SGAE nascuda a finals del 2014 a Barcelona, i l’organització de classes magistrals i tallers amb la participació de reconeguts autors com Yolanda García Serrano, Juan Carlos Rubio, Marcel·lí Antúnez Roca o Emilio Goyanes (fundador de Laví i Bel), són altres de les iniciatives organitzades per la SGAE, a través de la seva Fundació.

Igualment, la Trobada d’Autors i Traductors, la Mostra d’Autors Contemporanis d’Alacant, els Premis Oh d’Astúries, els Premis de Teatre María Casessis i Galícia Escena Pro a Galícia, o el Festival d’Escoles de Teatre de Bilbao, per citar alguns, són projectes en els quals participa l’entitat amb un mateix objectiu: promoure i impulsar el teatre i la dansa.

MISSATGE  del Dia Mundial del TEATRE 2015

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa