Marcel•lí Antúnez imparteix un curs gratuït per als socis de la SGAE

Sgae | 23/10/2014

El dimecres 29 d’octubre, de 16:00 a 20:30 hores, la Fundació SGAE organitza a la seva seu de Catalunya (passeig de Colom, 6, de Barcelona) el curs «Dramatúrgies híbrides, transversals i tecnològiques. I les seves claus per a l’escena, l’exposició i l’esdeveniment» a càrrec de Marcel·lí Antúnez Roca, el qual es dirigeix a dramaturgs, coreògrafs, realitzadors de cinema, artistes visuals, compositors i qualsevol creador de l’àmbit de les arts escèniques o visuals. El curs és gratuït per als socis de la SGAE (Indispensable inscriure-s’hi, aforament limitat).

Reconegut internacionalment com una de les figures més rellevants de l’art electrònic i l’experimentació escènica, l’artista multidisciplinar Marcel·lí Antúnez ha desenvolupat, durant trenta anys de carrera, una metodologia per produir obres interactives que ha batejat com a «sistematúrgia». Aquest mètode pot ser útil a altres creadors interessats en les obres interactives, híbrides i tecnològiques. En un format de showcase, i a partir de vídeos i demos interactives, Antúnez Roca proposa un recorregut per la seva carrera artística en què aprofundeix en determinats aspectes metodològics. Se serveix del seu dreskeleton, una interfície corporal de naturalesa exoesquelètica, i també de Matías, la rèplica robòtica del seu cap, i d’altres dispositius tecnològics com a instruments per articular aquesta presentació.

El curs es divideix en tres blocs, d’una hora de durada cadascun: primera part,

«La Fura dels Baus 1979-1989. Teoria dels àmbits»; segona part,  «Escena mecatrònica. Instal·lacions i performances 1992-2004. Introducció a la sistematúrgia» i tercera part, «Membranes i aparicions. Instal·lacions i performances 2006-2012. Estratègies narratives en la sistematúrgia». A continuació tindrà lloc una projecció, oberta al públic, d’una recopilació de films de Marcel·lí Antúnez Roca.

 

Per a informació més detallada i inscripcions:

http://www.sgae.es/recursos/fundacionsgae/formacion/Barcelona/Curso_sistematurgia_por_Marcelli_Antunez_cat.pdf

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa