Lliurament dels Premis SGAE Nova Autoria 2014

Sgae | 10/10/2014

Joaquim Barceló, de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna Comunicació (URL); Víctor Alonso Berbel, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i Alain Gómez Reglá i Luis Daniel González, de l’Escola de Cinema Bande à Part han obtingut els Premis SGAE Nova Autoria 2014 al Millor Guió, a la Millor Direcció-Realització i a la Millor Música Original pels seus treballs en els curtmetratges Dinosaurios, Puño y Metal i Pilato, pilato, respectivament.

La gala de lliurament dels Premis SGAE Nova Autoria 2014 tindrà lloc aquest dissabte, 11 d’octubre dins de la 47a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2014 que tindrà lloc al Cinema Prado de Sitges. L’autoria emergent i la nova creació audiovisual de les escoles de cinema de Catalunya viuran el seu moment estel·lar dins del certamen cinematogràfic.

Organitzats per la Fundació SGAE fa ja catorze anys, els Premis SGAE Nova Autoria van néixer amb la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals que elaboren els alumnes de les escoles de cinema de Catalunya. D’aquests centres actualment en sorgeix un interessant planter de guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores que aconsegueixen tirar endavant interessants propostes creatives.

Aquest 2014 s’han presentat als guardons 36 treballs de 14 escoles diferents. Per gèneres, han estat 25 treballs de ficció, 4 d’animació i 7 documentals. Els Premis SGAE Nova Autoria són un oasi d’aire fresc a càrrec de creadors que tenen moltes coses per explicar i que, després d’un llarg procés de formació i estudi, necessiten contactar amb el públic i el sector professional. Aquesta autoria més nova i emergent és la que té més dificultats per a ser coneguda, reconeguda i valorada.

El jurat dels Premis SGAE Nova Autoria d’enguany ha estat integrat per Lluís Arcarazo, guionista de cinema i televisió, membre de la Junta Directiva de la SGAE i membre del Patronat de la Fundació SGAE; Àlex Martínez Casamada, compositor i orquestrador de bandes sonores, i Mireia Ros, actriu, guionista i directora de cinema.

El guardó al Millor Guió ha estat per Joaquim Barceló pel guió del fals documental Dinosaurios, presentat per la URL. A Dinosaurios l’autor explica la història d’un futur que mai veurem, el d’un món sense éssers humans; un futur d’hotels abandonats, piscines buides, estacions de tren desertes i parcs d’atraccions en ruïnes. El Premi SGAE Nova Autoria a la Millor Direcció-Realització ha estat per Víctor Alonso Berbel, de la UPF, pel treball realitzat en el curtmetratge documental Puño y metal  que narra la lluita constant, lleialtat i rehabilitació, valentia fins a la victòria d’un grup de joves. És el credo ferroveller, la màxima del «Chatarras Palace», un gimnàs clandestí on joves dels barris populars de tot Barcelona es reuneixen per canalitzar tot allò que senten a través de la boxa lliure. Finalment, el Premi SGAE Nova Autoria 2014 a la Millor Música Original ha estat per Alain Gómez Reglá i Luis Daniel González pel curt Pilato, pilato, presentat per l’Escola de Cinema Bande à Part i amb guió i direcció de Roberto Russo. Pilato, pilato és la història subtil i emotiva de Jon que, quan té 5 anys, pateix la pèrdua d’un ésser immensament estimat. Un instant de terrible dolor explicat des del punt de vista d’un nen.  Pilato, pilato és una immersió en el món dels somnis, la ingenuïtat i la puresa. Un relat d’algú que cerca de debò, que arriba fins al final i que s’aboca plenament a perseguir la felicitat.

El cicle de vida dels Premis SGAE Nova Autoria 2014 continua. El 21 de desembre de 2014, en el marc de la segona celebració a Catalunya de la iniciativa El Dia Més Curt, —un esdeveniment internacional que tindrà lloc simultàniament a 10 països europeus i que arribarà a Catalunya amb més de 200 projeccions gratuïtes per tot el territori—, el públic cinematogràfic interessat en descobrir les petites joies dels creadors de les escoles de cinema de Catalunya tindrà una nova oportunitat per fer-ho.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa