Les grans actrius i intèrprets del país, protagonistes de la gala de la XVIII edició dels Premis Max

Sgae | 11/05/2015

La gala de la XVIII edició dels Premis Max estarà dedicada a les intèrprets femenines. En concret, a les grans actrius de tots els temps, referents i mestres de la generació actual. La cerimònia de lliurament de guardons, que tindrà lloc dilluns que ve, 18 de maig, a partir de les 20:00 hores a la Sala BARTS de Barcelona, es retransmetrà en directe per La 2 de TVE (www.rtve.es)  i pel Canal Internacional de TVE.

 

Organitzada per la Fundació SGAE, la gala de la XVIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques està ideada pel director i actor Esteve Ferrer i comptarà amb Carme Conesa, María José Peris i Teresa Vallicrosa (La Piula) com a presentadores. El fil conductor: un homenatge a les grans actrius d’aquest país i un reconeixement a la gran tasca que han fet, com a mestres, per apuntalar l’ofici. «Som un país que ha generat molt talent en la interpretació i, sobretot, en la interpretació femenina. Per cada bon actor, hi ha quatre excel·lents actrius», explica Esteve Ferrer.

 

«Per mi és un orgull enorme que els espectadors del 2015 gaudeixin de les emocions que ens transmetien grans actrius com Aurora Redondo, Milagros Leal, Rafaela Aparicio, María Luisa Ponte, les germanes Muñoz Sampedro, Mary Carmen Prendes, Mary Santpere, Anna Lizaran i Mercè Bruquetas, o ballarines com Pilar López, Mariemma i María de Ávila, entre moltes d’altres. A totes elles, va dedicada aquesta cerimònia», afegeix el director.

 

Tal és l’èmfasi que Esteve Ferrer ha posat en la idea d’homenatjar les actrius que, per primera vegada en la trajectòria dels Max, els professionals que lliuraran tots els premis seran exclusivament intèrprets femenines del teatre i la dansa que, sobretot, han forjat la seva carrera sobre els escenaris. Mercè Arànega, Lydia Azzopardi, Anna Maria Barbany, Montserrat Carulla, Lita Claver «La Maña», Lola Herrera, Loles León, Teresa Lozano, Anna Maleras, Sílvia Marsó, Luisa Martín, María Luisa Merlo, Gloria Muñoz, Mercè Pons, María Pujalte, María Alfonsa Rosso, Tina Sainz, Mercedes Sampietro i Emma Vilarasau són només algunes de les encarregades de lliurar els guardons d’aquesta XVIII edició dels Premis Max.

 

 

Record per al Paraŀlel

La cerimònia també recordarà alguns moments històrics de l’avinguda del Paraŀlel de Barcelona, un important nucli teatral, i farà un repàs en clau de comèdia als temes més candents de l’actualitat: «Convido a tots els candidats que es presenten a les eleccions del proper 24 de maig  a que vinguin a la gala dels Max perquè hi haurà la televisió, els poden veure i, a més, tindran una classe magistral gratuïta, sense IVA, per part de les grans intèrprets d’aquest país», exhorta Esteve Ferrer.

 

«A nuestras queridas cómicas» és el leitmotiv de la cerimònia la qual també compta amb la participació d’Arnau Vilà, direcció musical i arranjaments; Ana Garay, espai escènic i vestuari; Juanjo Llorens, il·luminació; Montse Colomer, coreografia; el Cor Amarcord Grup Vocal, i Orozú Teatre, en representació dels grups de teatre de l’ONCE, primer Premi Max Aficionat el 2013.

 

A més de les 22 categories, els Premis Max de les Arts Escèniques concedeixen tres premis especials: el de Contribució a les Arts Escèniques a la Bienal de Flamenco de Sevilla, el d’Aficionat a l’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia, i el d’Honor a Rosa Maria Sardà.

 

A Barcelona, per tercera vegada

Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max, el guardó dels quals va dissenyar el poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona, 1919 -1999), s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques a l’Estat espanyol. Aquesta serà la tercera vegada que la gala dels Premis Max de les Arts Escèniques se celebra a Barcelona. Bilbao, Córdoba, Guadalajara, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Sevilla, València, Vigo i Zaragoza han estat escenari Max en anteriors edicions.

 

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa