L’editorial Boileau presenta el llibre ‘El gesto expresivo del músico o cómo disfrutar de un concierto’, del pianista Albert Nieto

Sgae | 28/05/2015

La seu de la SGAE a Catalunya acull avui, 28 de maig a les 19:30 hores, la presentació que organitza l’editorial Boileau del llibre El gesto expresivo del músico o cómo disfrutar de un concierto, del pianista Albert Nieto. Des del punt de vista expressiu, la gestualitat és pràcticament inexistent en el marc de l’ensenyament musical, tot i que cada dia hi ha un major nombre d’intèrprets que utilitzen aquest recurs de comunicació amb el públic.

En aquesta presentació, —conduïda per Yolanda Guasch, directora de Boileau, i Albert Nieto, pianista i autor del llibre,— es projectaran nombrosos fragments de vídeo de reconeguts intèrprets de música per parlar i valorar la importància que exerceixen en el públic determinats gestos que fa l’intèrpret, des d’una lleugera expressió facial, un gran moviment de braços o, fins i tot, l’estatisme més absolut.

El resultat del gest expressiu és que s’incrementa la intensitat de la percepció auditiva i s’aconsegueix la captació total de la interpretació per part de l’espectador. La gestualitat potencia el canal de comunicació, el flux d’emocions i sensacions que s’estableix entre l’intèrpret i el públic, en un procés màgic que es pot denominar «l’esperit del directe».

Per a més informació: www.boileau-music.com

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa