L’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia, Premi Max Aficionat 2015

Sgae | 06/05/2015

Peu de foto: Representació de ‘Luz en tinieblas’, de Laila Ripoll, dirigida per Nieves Pérez.
Fotografia cedida per l’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia. Copy: Antonio Luís Serrano

El comitè organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques ha concedit el Premi Max Aficionat 2015 a l’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia, associació que compta amb una llarga trajectòria i que ha fomentat l’art dramàtic en els àmbits nacional i internacional amb la col·laboració de professionals de primer ordre.

César Oliva Bernal, director de l’Aula de Teatre, rebrà el guardó el proper 18 de maig a la gala de la XVIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació SGAE a la Sala BARTS de Barcelona. «Fa tantíssims anys que fem teatre que rebre aquest reconeixement és la cirereta d’aquesta llarga trajectòria. També ens ajuda confiar que arribaran temps millors per a l’Aula de Teatre, que ha vist reduïda la seva activitat internacional des que va arribar la crisi», ha declarat Oliva Bernal.

L’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia
L’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia és una associació dedicada al foment de l’art dramàtic a l’espai universitari, fa de 25 anys que està activa i compta amb més de 1.000 col·laboradors. Més de 500 actors i directors han participat en les seves més de 103 propostes escèniques, la qual cosa ha convertit l’agrupació en un dels fars culturals més importants de la ciutat de Múrcia.

Una tasca que va més enllà de les accions teatrals
«Hi ha moltes persones que estimen el teatre però que no el consideren una professió, i a Múrcia el teatre d’aficionats gira entorn de la universitat», exposa el director de l’associació. A més de César Oliva Bernal, Mariano de Paco Serrano, Pedro Yagüe, Javier Almela, Juan Meseguer, César Oliva i Antonio Saura són alguns dels actors de primer nivell que han passat per aquesta associació fundada el 1989 i arrelada en el Teatre Espanyol Universitari (TEU) dels anys 80. L’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia pren com a referència el Teatre Universitari de Múrcia (TUM), creat per César Oliva a finals dels anys 60, el qual va rebre el Premi Nacional de Teatre Universitari en dues ocasions.

La tasca de l’Aula de Teatre de la Universitat de Múrcia ha anat més enllà de les accions teatrals: promou festivals nacionals i internacionals, publicacions, gires, col·laboracions entre universitats, col·loquis, cursos que ajuden a difondre i defensar el teatre arreu del món, des de l’Estat espanyol fins a la resta d’Europa, els Estats Units o l’Àfrica. En l’actualitat, la situació econòmica ha frenat aquest ímpetu internacional, però Oliva Bernal insisteix en que «el reconeixement ajudi a que arribin temps millors com els dels anys 90, l’època daurada».

Tres premis especials
A més de les 22 categories dels Premis Max de les Arts Escèniques, el comitè organitzador concedeix tres premis especials: el d’Honor, el de Contribució a les Arts Escèniques i el d’Aficionat. Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max, el guardó dels quals va dissenyar el poeta i artista plàstic català Joan Brossa (Barcelona, 1919 – 1999), s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques de l’Estat espanyol.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa