La SGAE, l’ACM i l’FMC acorden una Tarifa Plana per a les activitats dels ajuntaments

Sgae | 17/07/2015

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) , l’ Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) , en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre les tres entitats, han acordat l’establiment d’un pla Tarifa Plana SGAE, el qual permetrà als municipis de fins a 3.000 habitants beneficiar-se, de manera anual, d’i mportants avantatges en l’abonament dels drets d’autor per a l’ús del repertori gestionat per la SGAE.

A Catalunya se’n poden beneficiar 666 municipis de 947, és a dir, el 70,3% de les localitats catalanes. La SGAE, l’ACM i l’FMC coincideixen en assenyalar la «importància de la negociació i l’acord com a via adequada de relació entre les tres entitats, així com la finalitat comú d’aconseguir el reconeixement del dret d’autor més eficaç».

Amb la Tarifa Plana anual, els ajuntaments podran conèixer amb antelació, pressupostar i abonar els drets d’autor de manera senzilla. No caldrà presentar pressupostos ni emplenar autoritzacions. La tarifa plana inclou un amplíssim catàleg d’activitats gratuïtes o amb preus de taquilla reduïts o subvencionats, les quals es duen a terme amb ocasió de fires i altres festes, com ara balls i amenitzacions amb orquestres, discomòbils, bandes municipals, cercaviles, actuacions de cultura tradicional o espectacles similars no dramàtics.

Amb independència d’aquesta nova Tarifa Plana, els municipis poden, en tot moment, acollir-se a aquest nou sistema tarifari o bé a l’antic. Així mateix, també es contempla un sistema tarifari diferent en espectacles teatrals de caràcter gratuït.

Associació Catalana de Municipis (ACM)
L’Associació Catalana de Municipis és una entitat que va néixer l’octubre del 1981 amb la voluntat de defensar els interessos del municipalisme i seu una veu activa en tot allò que l’afecti. Actualment, és l’entitat municipalista amb més associats, un total de 918 municipis, juntament amb 41 consells comarcals.

L’ACM treballa per a dotar de més serveis i millors recursos als ajuntaments associats. Per això, ha apostat per fer compres agregades que suposin estalvis econòmics i de tràmits als seus associats.

Federació de Municipis de Catalunya (FMC)
La Federació de Municipis de Catalunya és la veu del món local. Es creà l’any 1981 i és un òrgan de representació dels ajuntaments de Catalunya, en defensa els seus interessos i apropa la realitat municipal a les altres administracions, com la Generalitat o el Govern estatal, entitats i/o institucions europees.

L’FMC és una entitat plural i té plena autonomia per a la representació dels interessos dels seus membres davant de qualsevol instància.

Societat General d’Autors i Editors (SGAE)
La Societat General d’Autors i Editors és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 114.000 socis directes, dels quals 20.291 resideixen a Catalunya. Dins del col·lectiu de creadors hi ha músics de tots els gèneres i estils, autors d’obres audiovisuals i dramaturgs i coreògrafs. La missió de la SGAE és la protecció i el repartiment de la remuneració dels socis per la utilització de les seves obres (reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per a l’ús de les mateixes. La SGAE, activa des del 1899, administra un repertori superior als deu milions d’obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa