La SGAE i la Fundació Ernest Morató signen un acord per impulsar la promoció de les havaneres

Sgae | 04/08/2015

El director de la Societat General d’Autors i Editors a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, i el president de la Fundació Ernest Morató, Antoni Mas Bou, han signat un acord de mandat segons el qual ambdues entitats reforcen el seu compromís de promoció de les havaneres. En els darrers anys, les havaneres s’han convertit en un fet cultural de primera magnitud en el marc de la cultura popular catalana.

Amb la signatura d’aquest acord, la SGAE i la Fundació Ernest Morató fan un pas més per a reactivar l’activitat cultural del nostre país, promoure’n el repertori musical i també s’estableixen una sèrie de criteris i la voluntat de documentar bé i contribuir al repartiment del dret d’autor i la defensa de la propietat intel·lectual.

Fundació Ernest Morató
La Fundació Ernest Morató és una fundació privada creada l’any 1994, l’objectiu social de la qual és dignificar i recollir la història de les havaneres i el seu entorn. Els àmbits de treball de la Fundació són impulsar la investigació en el món de les havaneres per a la posterior difusió pública; catalogar els materials donats a la Fundació o bé aportats per diversos investigadors; recopilar i conservar la documentació manuscrita, sonora, audiovisual i posar-la a l’abast d’estudiosos, músics i cantants, i promoure la creació del Museu de l’Havanera, per a l’exposició d’objectes, estudis, etc., sobre el món de l’havanera.

Societat General d’Autors i Editors
La SGAE és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 114.000 socis directes, 20.291 dels quals resideixen a Catalunya. Dins del col·lectiu de creadors hi ha músics de tots els gèneres i estils, autors d’obres audiovisuals i dramaturgs i coreògrafs. La missió de la SGAE és la protecció i el repartiment de la remuneració dels socis per la utilització de les seves obres (reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per a l’ús de les mateixes. La SGAE, activa des del 1899, administra un repertori superior als deu milions d’obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals.

La SGAE també desenvolupa, a través de la Fundació SGAE, creada el 1997, activitats socials, assistencials i promocionals per donar suport a l’autoria i la creació cultural dels seus associats. Els objectius de la Fundació SGAE són vetllar pel respecte als drets d’autor i posicionar i promoure socialment el fet autoral com a element clau del sector de la cultura.

 
 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa