La SGAE continuarà gestionant el repertori audiovisual americà

Sgae | 18/09/2015

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) acaba de renovar el contracte que mantenia des de 2008 amb els titulars de drets de les produccions audiovisuals nord-americanes. Amb aquest acord de la SGAE amb Directors Guild of America (DGA) i Writers Guild of America (WGA), els creadors nord-americans tornen a confiar la gestió dels drets que generen les seves obres al nostre país a la nostra entitat.

En virtut del mateix, la SGAE continua sent la responsable de gestionar els drets corresponents a l’emissió en televisió de pel·lícules, sèries, documentals i d’altre repertori audiovisual d’autoria nord-americana. Aquest contracte, se suma al que ja manté la SGAE amb els guionistes, directors i altres titulars de drets nord-americans per a l’explotació en cinemes dels seus llargmetratges.

Què és la SGAE?

És una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 114.000 socis, més de 10.000 dels quals són del sector audiovisual (directors, guionistes realitzadors i argumentistes).

Activa des de 1899, la SGAE és la primera entitat de gestió de drets d’autor de l’Estat espanyol i Llatinoamèrica, la cinquena d’Europa i la vuitena del món. Actualment, administra un repertori superior als deu milions d’obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals.

Què són la DGA i la WGA?

Directors Guild of America (DGA) és el sindicat de directors d’Estats Units i Writers Guild of America (WGA) és el sindicat que agrupa a centenars d’escriptors per a televisió de pel·lícules, documentals, sèries o programes d’entreteniment als Estats Units.

 
 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa