La SGAE col·labora al festival Llum BCN 2015, del 6 al 8 de febrer

Sgae | 05/02/2015

Els dies 6 i 7 de febrer, de 18:30 a 24:00 hores, i el diumenge 8, de 18:30 a 23:00 hores, la SGAE a Catalunya col·labora en la celebració del festival Llum BCN, un certamen creatiu que conjuga tradició, art i tecnologia i que té com a denominador comú la llum. Emmarcat dins dels actes de celebració de les festes de Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, a Llum BCN diversos espais i edificis de la ciutat s’il·luminen a partir de les propostes i el talent d’alumnes i professors d’escoles de disseny, il·luminació, arquitectura i interiorisme de Barcelona. Aquest 2015 el certamen arriba a la seva 4a edició i coincideix amb l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies Basades en la Llum.

La seu de la SGAE a Catalunya, ubicada al passeig de Colom, núm. 6, està situada al Palau Bru, un gran casal construït cap a la fi del segle XVI o inicis del XVII, i és l’espai on els alumnes d’Elisava Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona duran a terme el projecte efímer i lumínic «Batec de Llum».

L’atmosfera que es respira a l’edifici, la seva arquitectura i el patrimoni artístic i cultural que custodia el Centre de Documentació i Arxiu de la SGAE (CEDOA) han estat els elements clau a partir dels quals l’equip del projecte d’Elisava, integrat per alumnes de tercer i quart curs del Grau en Disseny i del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, ha desenvolupat la idea del projecte que fusiona disseny, tecnologia i llum en un espai màgic que «batega».

A «Batec de Llum» el moviment del visitant, actor i observador d’aquesta instal·lació interactiva i dinàmica a l’interior de la seu de la SGAE, es detecta i registra per transformar-lo a través del so i de l’aigua en uns efectes lluminosos que creen un espai en canvi constant. Atès que l’antic Palau Bru és ara la seu de la SGAE a Catalunya i al seu arxiu hi ha registrat el patrimoni musical de tot el país, a «Batec de Llum» els alumnes i professors d’Elisava registren també el moviment de les persones i fan que l’espai es comporti com una caixa de ressonància que batega al pas dels visitants gràcies a la correspondència entre ones sonores, ones d’aigua i ones lumíniques.

El projecte es desenvoluparà ens dos plans principals: el terra i el sostre. A terra, uns sensors registren el moviment de les persones, que es tradueix en els senyals que fan vibrar els altaveus situats sota uns recipients en forma de plats de diferents diàmetres plens d’aigua, on es visualitzen les ones generades per l’altaveu. Aquesta aigua en moviment, il·luminada per uns focus, reflecteix les ones de llum en parets i sostres i ressalta la bellesa de les voltes del pati.

Tutor: Jordi Ballesta

Equip de projecte: Teresa Baena, Miguel Barrio, Pol Domènech, Adrià Margall, Noa Massanet, Eva Molins, Patricia Parejo, Arnau Parés, Marta Pérez, Joan Recasens i Andrea Vallvé

Electrònica, programació i so: Raul Nieves, Eduard Castany

Consultor de producció: Josep Novell

Coordinació: Raffaella Perrone

Per a més informació sobre el festival Llum BCN:

http://santaeulalia.bcn.cat/llumbcn

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa