La SGAE arriba a un acord amb l’associació d’Oci Nocturn SPAIN NIGHTLIFE

Sgae | 22/11/2014

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i l’associació d’Oci Nocturn SPAIN NIGHTLIFE van signar ahir un acord marc que facilitarà l’ús del repertori creatiu dels membres de la Societat, als negocis de tot l’Estat agrupats en el sector de les sales de festes, discoteques, tablaos flamencs, sales de varietats, salons de ball i establiments de naturalesa anàloga.

Aquest conveni respon a l’aposta de la SGAE per potenciar els acords amb entitats representatives de diferents sectors. L’acord és un vehicle per fomentar el respecte pels drets d’autor, consensuar sistemes tarifaris i promoure la fonamental funció mediadora de les associacions i federacions en la resolució de conflictes, la qual cosa és avantatjós per a l’entitat de gestió i per al col·lectiu d’usuaris que es reflecteixen en aquest acord.

Els membres de SPAIN NIGHT LIFE gestionen sales de festes, discoteques, tablaos flamencs, sales de varietats i establiments de naturalesa anàloga, en les quals l’ús de música constitueix una part vital del seu negoci. Tots els membres compten amb una llicència de la SGAE que els permet utilitzar l’obra dels socis de l’entitat per a l’activitat dels seus locals.

El president de SPAIN NIGHTLIFE, José Luis Benítez, i el director de Comunicació Pública, Jesús López Palmero, van signar el conveni a la seu de la SGAE a Catalunya. Ambdós van coincidir en la importància d’aquest acord com facilitador de la necessària col·laboració entre l’entitat que representa als creadors i els usuaris finals de les obres protegides.

El salari dels autors

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) autoritza la utilització del seu repertori protegit mitjançant la sol·licitud d’una quantitat proporcional que conforma el salari dels autors. Hi ha signats més de 200 convenis sectorials entre la SGAE i els diferents col·lectius, usuaris d’aquest repertori, entre els quals destaquen sectors com l’hostaler, discoteques, hostatges, companyies de transport, bingos, etcètera; gràcies als quals es fixen unes tarifes i es facilita l’accés a un repertori universal.

Convé recordar que la SGAE administra més de 9 milions d’obres, entre les quals s’hi inclouen les dels seus més de 110.000 socis i les dels afiliats de molts països del món a altres societats d’autor homòlogues amb les quals la SGAE té acords de reciprocitat per a la gestió dels seus drets a l’Estat espanyol. Les tarifes i la seva aplicació estan recollides a la nostra pàgina web (www.sgae.es) per a la seva consulta.

La importància de la música per als negocis

La música té una funció fonamental en el negoci de discoteques, pubs, bars, restaurants, cafeteries i molts altres col·lectius. En tots ells la música suposa una eina d’utilitat, un valor afegit i un signe distintiu per a la seva activitat empresarial la qual permet millorar les relacions amb el consumidor i generar millors ambients de treball.

 

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa