La Fundació SGAE convoca el XII Premi SGAE de Guió per a Llargmetratge Julio Alejandro

Sgae | 08/06/2015

La Fundació SGAE convoca la XII edició del Premio SGAE de Guió per a Llargmetratge Julio Alejandro. El certamen està obert a tots els autors socis de la SGAE de qualsevol nacionalitat, residents a l’Estat espanyol o Iberoamèrica. El termini de presentació dels textos originals, que poden estar escrits en qualsevol dels idiomes oficials del nostre país, finalitza el proper 15 de juliol. Les bases estan disponibles a la pàgina web de la Fundació SGAE.

Un jurat, designat per l’entitat i integrat per autors i professionals del sector cinematogràfic, seleccionarà els tres finalistes que optaran a un únic premi dotat amb 25.000 euros. Els dos finalistes no guardonats rebran 3.000 euros per la seva designació com a tals. El guanyador es donarà a conèixer en un acte que tindrà lloc l’última setmana d’octubre de 2015.

El Premi SGAE de Guió Julio Alejandro és, a més d’una plataforma de promoció per als joves valors del cinema, un tribut a la memòria del guionista i dramaturg d’Osca Julio Alejandro (1906-1995), estret col·laborador de Luis Buñuel. De fet, va treballar al costat del geni en alguns dels seus títols més emblemàtics, com Viridiana, Nazarín, Simón del desierto o Tristana. La Fundació SGAE va crear aquest guardó per potenciar la qualitat de la creació dels autors del sector audiovisual i propiciar la posada en marxa de projectes cinematogràfics a partir de l’elaboració de guions.

Guions portats a la gran pantalla
Al llarg de les onze edicions precedents, són molts els guions guanyadors que s’han estrenat al cinema com Cuando los caballos aprendieron a llorar, amb el qual el mexicà Jano Mendoza es va alçar amb el VIII Premi SGAE de Guió Julio Alejandro per a Llargmetratge; Todos tenemos un plan, d’Ana Piterbarg, que ha portat al cinema el guió amb el qual va guanyar en la V edició, i Miel de naranjas, de Remedios Crespo —VI Premi SGAE—, que ha dirigit Imanol Uribe. En les dues últimes edicions van resultar guanyadors Mala cosecha, de Pablo i Daniel Remón, el 2013, i Santa y Delfín de Carlos Lechuga, el 2014.

Consulta les bases del Premi (PDF).

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa