La Fundació SGAE col•labora en la VI Jornada sobre Festivals de Cinema

Sgae | 01/12/2014


La Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya, ara Catalunya Film Festivals, organitza els dies 2 i 3 de desembre a la seu de la SGAE a Catalunya la VI Jornada sobre Festivals de Cinema per als professionals del sector audiovisual, amb taules rodones i tallers de formació. Els
professionals de l’audiovisual tenen una cita indispensable, amb un programa de luxe, on es dialogarà sobre diversos aspectes de l’actualitat del sector del nostre país.

La Fundació SGAE col·labora en aquesta Jornada que també compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Servei de Desenvolupament Empresarial i l’Ajuntament de Barcelona.

El primer taller, «El primer pas cap a la consolidació/innovació?» té lloc el dimarts 2 de desembre de 9:30 a 14:00 hores. L’objectiu de la sessió és promoure un itinerari de reflexió i acció per a prendre consciència de la visió i les motivacions del sector audiovisual català i permetre gestionar, de manera creativa, el canvi i els desafiaments actuals que enfronta. Es proposaran eines i estratègies per descobrir com generar valor afegit i noves possibilitats.

Aquesta és una sessió adreçada als festivals i mostres de cinema que vulguin fer un pas endavant en la seva professionalització, l’evolució del seu model de negoci i les millors estratègies per a potenciar la viabilitat econòmica.

El dimecres 3 de desembre és el segon dia de treball de la VI Jornada sobre Festivals de Cinema que organitza Catalunya Film Festivals i que compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE. Aquest dimecres tenen lloc les taules rodones, la formació i el debat dels professionals de l’audiovisual.

Les sessions començaran a les 10:00 hores amb la benvinguda i la presentació de les jornades a càrrec d’Agnela Domínguez, cap de Comunicació i Activitats de la SGAE a Catalunya, i Agustí Argelich, president de Catalunya Film Festivals i director de Filmets i BCN Sport Film Festivals. De 10:30 a 12:00 hores hi haurà la sessió «Nous espais, nous públics: Vies innovadores de col·laboració entre sales i festivals» que comptarà amb la participació d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya; Nacho Cerdá, director de Phenomena Experience, i Toni Espinosa, gerent i soci dels Cinemes Girona, que moderarà Antoine Leonetti, coordinador del FIRE!! Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià.

Després d’una pausa, de 12:30 a 14:00 hores, tindrà lloc la sessió «La indústria cinematogràfica i les deduccions fiscals» en la qual hi participaran Javier Fusté i Alberto Burgueño, de KPMG Abogados i Juan Antonio García Paredo, d’Elipsis Capital, i conduirà Jordi Comelles, director del ZOOM Festival i productor.

Les sessions de la tarda s’iniciaran en una primera tanda de 16:00 a 17:30 hores amb «Rebre i emmagatzemar: nous canals de recepció i utilització dels arxius fílmics» a càrrec de Moisés Tuñon, Executive Festhome, i Bárbara Destefanis, productora executiva Barcelona Sports Film Festival, i moderarà Roberto Barrueco, director del MECAL. La darrera sessió del dia serà de 17:30 a 19:00 hores i serà una «Conversa entre els festivals i l’Asociación Española de la Industria del Cortometraje: presentació del seu Codi de bones pràctiques per a la participació de curtmetratges a festivals» amb Pablo Menéndez, Marvin& Wayne, i Arturo Méndiz, productor.

Interessats enviar mail a info@catalunyafilmfestivals.com

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa