La Fundació SGAE amb els Premis 2014 de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya

Sgae | 12/12/2014

 

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) comparteix amb la Societat General d’Autors i Editors i la Fundació SGAE molts objectius: representar i defensar els interessos professionals i culturals dels músics de jazz, proporcionar-los serveis, i promocionar i difondre la seva música. Així doncs, no és casualitat que la SGAE a Catalunya aculli a la seva seu les oficines administratives d’aquesta associació i que col·labori, per mitjà de la Fundació SGAE, en les diferents activitats que aquesta duu a terme anualment, com ara la clàssica festa de lliurament dels premis que va tenir lloc ahir al local Artte de Barcelona, i que va adquirir un caràcter molt especial perquè va cloure l’any de celebració del 25è aniversari de l’AMJM.

Eduard Iniesta, president del Consell de la SGAE a Catalunya, va assistir a la celebració i va lliurar el premi al Compositor de l’Any el qual va recaure en Elisabet Raspall. En la seva intervenció, Iniesta va destacar la importància de l’autoria i la creació en aquests moments de crisi econòmica, principalment dura per al sector de la cultura. El president del Consell va tenir unes paraules de suport per a tots els compositors que continuen exercint, malgrat les circumstàncies difícils, la seva professió.

Les altres categories dels Premis 2014 de l’AMJM van ser totes per a Ramon Prats, el gran guanyador de la nit com Músic de l’any, Grup de l’any (Ramon Prats Quartet) i Disc de l’any per Pandora (Autoeditat). Àngel Pereira, president de l’AMJM des del 1989 fins al 1997 li va lliurar el premi al Músic de l’any; Ramon Quadrada, president l’AMJM del 1997 al 2000, li va lliurar el guardó al Grup de l’any i, finalment, Albert Bardolet, director de l’àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació, li fer el lliurament del Disc de l’any.

La Junta Directiva de l’AMJM també va atorgar un premi especial, del qual en va fer lliurament Dick Them, actual president de l’AMJM, a en Juan Claudio Cifuentes «Cifu», en reconeixement a la seva tasca de difusió del jazz i la música moderna a través de la seva feina, tant televisiva com radiofònica.

La presentadora de l’edició del 2014 dels premis va ser la periodista Elisenda Roca. A continuació del lliurament dels guardons va tenir lloc una jam session amb Carles Benavent Trio (Carles Benavent, baix; Roger Mas, piano, i Roger Blàvia, percussió) oberta als músics assistents.

Per a més informació: AMJM. A/e: amjm@amjm.org

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa