La Fundació SGAE amb l’edició 2015 del cicle de concerts itinerants Curtcircuit

Sgae | 26/12/2014

L’any 2015, la Fundació SGAE, que dóna suport a la promoció de l’obra dels socis de la Societat General d’Autors i Editors en la indústria creativa i en fomenta l’activitat, renova el seu conveni de col·laboració amb el ciclede concerts itinerants Curtcircuit que organitza l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC). LaFundació SGAE reconeix les activitats de potenciació i difusió de les autories queduen a terme les sales de música en viu. 55 sales i clubs de tot Catalunya, més de lameitat a la ciutat de Barcelona, integren l’ASACC, que va néixer el 2001 amb la intencióde reivindicar el paper i l’aportació de les sales de concerts privades al teixitcultural de les ciutats i del país.

L’edició del 2014 de Curtcircuit es va tancar el 17 de desembre amb un concert de la formació Txarango a Barcelona a la qual va assistir el membre de Consell de la SGAE a Catalunya, Xavier Capellas. El 2014 han tingut lloc 40 concerts programats a 31 sales de concerts de 14 ciutats catalanes als quals han assistit més d’11.000 espectadors. De febrer a desembre de 2014, hi han participat fins a 46 grups de tots els estils musicals i s’ha aconseguit penjat el cartell de soldout en 19 ocasions. Des de Curtcircuit es creu que s’ha assolit l’objectiu d’oferir una bona mostra de la varietat de l’escena musical catalana, amb la complicitat d’alguns convidats d’excepció com el nord-americà JoshRouse o els madrilenys León Benavente, i tot això a preus populars. Els objectius i motivacions del Curtcircuit van ser positivament valorats pel jurat dels Premis Ciutat de Barcelona, que va guardonar el cicle amb el Premi Ciutat de Barcelona de Música 2013.

La Fundació SGAE col·laborarà en la tercera edició de la iniciativaCurtcircuit, que impulsa la cultura i l’entreteniment. L’objectiu de Curtcircuités reivindicar el paper de les sales de concerts del país i facilitar concerts i visibilitatals nous talents del panorama musical català, en un context de forta disminuciódela programació que està afectant amb major incidència els grups emergents. A Curtcircuit, una banda consolidada n’apadrina unad’emergent durant diverses actuacions en diferents sales.

Sidonie, Delafé y las Flores Azules, James Hunter, Marinah i Chicuelo, Illa Carolina, Nico Roig, 4 Hiverns i Manos de Topo, són alguns dels artistes confirmats per a l’edició 2015 de Curtcircuit que començarà el 20 de febrer. Aquest tercer certamen també acollirà la presentació de nous treballs discogràfics, com els de Rafa Pons i Hidrogenesse.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa