La Fundació SGAE amb el Festival Internacional de Cinema dʼAutor de Barcelona – DʼA 2015

Sgae | 21/04/2015

La Fundació SGAE, fidel als seus objectius fundacionals de donar suport a l’ autoria, la creació i la cultura, acull i organitza conjuntament  amb el Festival Internacional de Cinema dʼAutor de Barcelona – DʼA 2015  un «Taller professional sobre producció» que tindrà lloc el 27 d’abril; les «Jornades professionals sobre noves estratègies de màrqueting i de cinema independent» els dies 28 i 29 d’abril; la presentació oficial de la Unión de Cineastas el 29 d’abril i, finalment, el col·loqui «Futurs Im(possibles): guia per transitar el temps» que tindrà lloc el 30 d’abril. Totes les activitats són gratuïtes i les places són limitades. Imprescindible confirmar l’assistència a través del web de D’A.

La  cinquena  edició  del DʼA té lloc del 24 d’abril al 3 de maig a diversos espais de Barcelona com la seu de la SGAE a Catalunya (passeig de Colom, 6, de Barcelona). Aquestes activitats paral·leles al certamen cinematogràfic reforcen la presència de guionistes, directors, productors i altres professionals del sector, i el diàleg amb el públic a través d’una sèrie de xerrades obertes a tothom.

El D’A 2015 ha vingut carregat de novetats com el «Taller professional sobre producció» a càrrec de Tono Folguera i Sergi Moreno, de la productora Lastor Media la qual ha produït diversos documentals com  Bajarí, El símbolo i el Cuate; llargmetratges de ficció com  Caracremada o l’aclamada  10.000 km. Tono Folguera és productor d’èxits com  Balseros, Arrugas Bicicleta, Cullera, Poma, entre d’altres. El taller s’adreça a joves productors i cineastes, als qual se’ls exposaran les problemàtiques i les estratègies per dur a terme un projecte audiovisual actualment. S’aprofundirà en les claus i els mecanismes d’una producció valenta i trencadora com ho ha estat  10.000 km  amb guió de Clara RoquetCarlos Marqués-Marcet, i direcció de Carlos Marqués-Marcet.

L’altra novetat és la celebració de les primeres «Jornades Professionals  sobre  Estratègies  de  Màrqueting  i de Cinema  Independent» que tenen com a objectiu ser un punt de trobada professional entre productors nacionals i internacionals. Durant dos dies, el 28 i el 29 d’abril, es debatran i treballaran qüestions com   la   distribució   i l’exhibició del   cinema   independent,   les   estratègies   de   màrqueting i comunicació, les tendències de consum cinematogràfic i com serà l’espectador del futur. El programa de les Jornades es pot consultar aquí

El 29 d’abril la seu de la SGAE a Catalunya també acollirà i està implicada en la presentació oficial de la Unión de Cineastas en una connexió en directe amb el Círculo de Bellas Artes a Madrid. Es comptarà amb la presència de diversos cineastes a Madrid i Barcelona (noms per confirmar).

Per últim, la Fundació SGAE acull i coorganitza el col·loqui «Futurs Im(possibles): guia per transitar el temps» el 30 d’abril, el qual hi participen  Ion de Sosa, director de Sueñan los androides; César Velasco Broca, guionista i director de diversos curtmetratges; Chema García Ibarra, guionista de  Sueñan los androides, i Miguel Llansó, guionista i director de Crumbs. El col·loqui será moderat per Carlos R. Ríos, director del Festival Internacional de Cinema dʼAutor de Barcelona – DʼA 2015.

Aquest col·loqui forma part de la secció «Futurs  (Im)possibles»,  dedicada  a  obres  que  rastregen  propostes  de  ciència  ficció  de  baixa intensitat, una nova forma d’enfrontar-se al cinema de ciència-ficció. En definitiva, una mirada transversal i moltes vegades allunyada del gènere pur. En aquesta secció destaca el gran nombre de pel·lícules del nostre país.

Per a més informació de D’A 2015:
Sílvia Grumaches. Tel.: 619 184 138
A/e: press@cinemadautor.cat 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa