La Fundació SGAE amb el Festival Folk Internacional Tradicionàrius 2015

Sgae | 28/01/2015

La Fundació SGAE ha renovat el seu conveni de col•laboració amb l’Associació Cultural Tram, integrada per autors, músics, artistes i persones interessades en la promoció de la música i la cultura popular catalanes. L’any 1996, l’associació fou guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular, concedit per la Generalitat de Catalunya, i el 1999 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona. Entre les activitats més rellevants de l’entitat, destaca l’organització, des de l’any 1987, del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, la mostra més important de la música d’arrel tradicional dels Països Catalans. Així, a través de l’Associació Cultural Tram, la Fundació SGAE dóna suport enguany a la 28a edició d’aquest certamen musical, que se celebra del 9 de gener al 27 de març de 2015, per a la promoció i la difusió del repertori tradicional i de cultura popular.

Són tres mesos d’intensa activitat amb una cinquantena d’actes i concerts i amb la participació de més de seixanta grups i artistes nacionals i internacionals. El certamen continua fidel als seus objectius fundacionals de donar visibilitat al treball dels músics en l’àmbit de la creació i interpretació de la música tradicional i serveix de plataforma i altaveu de les propostes més innovadores i experimentals.

L’estructura del Tradicionàrius 2015 manté els apartats habituals: Folk als Mercats, El Cap de Setmana de Les Illes, Les Vespres, Tradicionàrius al Territori, exposicions, concerts, tallers i, enguany, dues coproduccions molt especials: Ovidi Popular – 20 anys! amb la col•laboració del festival Barnasants 2015, i Folk Laietà – 35 anys del disc Lo poder del cant i l’Harmònica Brava comptant un any més amb el suport de l’Auditori de Barcelona. Com a novetats, enguany hi haurà quatre Nits de Ball Folk monogràfiques que tindran lloc en dissabte, i les col•laboracions del Tradicionàrius amb altres cicles com el Born de Cançons i Hamaques.

El suport de la SGAE es materialitza en un àmbit propi d’actuació, amb la presentació de grups novells socis de la SGAE i les trobades entre autors. El Festival Tradicionàrius se celebra al C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius, creat l’any 1993 a partir de la iniciativa de l’Associació Cultural Tram i de la proposta de l’Ajuntament de Barcelona per assumir la gestió de L’Artesà del barri de Gràcia, un dels centres cívics de la xarxa pública de la ciutat.

Per a més informació: www.tradicionarius.cat

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa