La Fundació SGAE amb «Deslimita’m» Teatre Social per a Joves

Sgae | 23/04/2015

La Fundació La Roda i ImpactaT Intervencions Teatrals presenten la VIII Trobada de Teatre Social per a Joves  «Deslimita’m». La cita, que compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE des de ja fa cinc anys, tindrà lloc el diumenge 26 d’abril al teatre BARTS de Barcelona. D’entrada gratuïta, l’acte estarà presentat per Asha Miró, escriptora, mestra, comunicadora y ambaixadora cultural.

 

Aquesta trobada reunirà al voltant de 120 joves participants, d’entre 12 i 20 anys, d’arreu de Catalunya i és oberta a totes les persones que vulguin descobrir el poder transformador del teatre, utilitzat com a mirall de la realitat i com a mitjà per a la reflexió i la transformació social.

 

Totes les  temàtiques  de les peces  giren  al voltant de les situacions socials que afecten i preocupen, en el dia a dia, aquests joves, i que han creat mitjançant les tècniques del  teatre social i del  teatre de l’oprimit.

 

«Deslimita’m» és, per tant, una jornada  teatral que pretén fer homenatge als 10 grups d’adolescents formats als diferents centres educatius i així mostrar la importància i els beneficis del teatre social. Un teatre fet per a tothom, que parteix de les pròpies necessitats i destinat a tot tipus de públic.

 

En la posada escènica, cada grup presenta una peça de teatre de 15 minuts que han preparat durant el curs lectiu en el marc del projecte «Actuem! Teatre Social per a Joves». Enguany, els  títols presentats són: Blancaneus Revised del Casal de Joves Sant Just Desvern, Atrapats de la Companyia Poble A Sac (Poble Sec), Aterra com puguis de l’IES Miquel Tarradell (Raval), Sense sortida? del Teatre Espai Jove Satèl·lit (Montornès del Vallès), Que ens està passant? de l’IES Ausiàs March  (Les Corts), No em veureu plorar del Casal de Joves Palau Alòs (Ciutat Vella), A nadie le gusta d’El Submarí del Port (Zona Franca) Cia. Tod@s somos tod@s, Vells Viatgers de l’IES Vázquez Montalbán (Sant Adrià del Besòs), Soñando de l’IES Badia Del Vallès i La Pedra Màgica del Teatre Social del Casal Jove Atles del Raval.

 

«Actuem! Teatre Social per a Joves» és una iniciativa de la Fundació La Roda i de l’Associació Impactat iniciada l’any 2006 i basada en el teatre d’intervenció social. La formació són tallers de teatre social com a eina perquè els joves reflexionin sobre els seus conflictes i inquietuds.

 

Per a assistir-hi i més informació:

Fundació La Roda. Web: www.fundaciolaroda.cat

A/e: comunicacio@fundaciolaroda.cat

Tel.: 93 414 72 01

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa