La Fundació SGAE amb Barnasants 2015

Sgae | 26/12/2014

La Fundació SGAE renova aquest any 2015 la seva col·laboració amb el festival internacional de la cançó d’autor Barnasants, un exemple únic en el panorama dels certàmens de cançó d’autor a l’Estat espanyol per la seva vocació internacional d’obrir-se a les propostes dels creadors emergents i, a la vegada, acollir artistes consagrats i fer possible l’intercanvi artístic i professional. El conveni es manté com un reconeixement al festival pel treball extraordinari dut a terme durant les dinou edicions del certamen en la promoció i el suport a la cançó d’autor. Aquest mèrit va fer, també, que l’any 2010 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el catalogués com a «festival estratègic».

La voluntat de cooperació, intercanvi i construcció cultural a través de la música, de manera que s’enforteixi la indústria cultural, és un tret que caracteritza Barnasants i al qual la Fundació SGAE dóna suport. La producció cultural és, sens dubte, un motor privilegiat per al desenvolupament econòmic, social i ciutadà d’un país.

El Barnasants 2015 celebrarà els seus 20 anys amb un centenar d’actuacions que tindran lloc entre el 24 de gener i el 14 d’abril. El certamen reivindica enguany la figura d’Ovidi Montllor, l’emblemàtic cantautor d’Alcoi del qual, el 10 de març, farà els 20 anys de la seva mort.

Un concert del compositor i guitarrista Toti Soler donarà el tret de sortida al certamen el 24 de gener a l’Auditori Municipal de Terrassa i, a partir d’aquí, artistes com Quico Pi de la Serra, Maria del Mar Bonet, KikoVeneno, Eduard Iniesta, Adrià Puntí, Xavier Baró, Joan Dausà, Maria de Medeiros, Perla Batalla, JoaoAfonso, Roger Mas, Pau Alabajos, Javier Ruibal, Ismael Serrano, Rafa Xambó, Marc Parrot, Cesk Freixas, Miquel Abras, Sílvia Comes, Enric Hernàez, Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, entre d’altres, formaran part de la programació de la vintena edició del festival.

La col·laboració de la Fundació SGAE

La col·laboració transfronterera de la Fundació SGAE amb el certamen Barnasants va iniciar-se l’any 2008 a l’Havana (Cuba), amb l’enregistrament del concert de clausura del Barnasants d’aquell any, dedicat a Luis Eduardo Aute. A partir d’aleshores, la cooperació entre ambdues entitats també va prendre forma, l’any 2011, a la primera Biennal Catalunya-Uruguai celebrada a Montevideo (Uruguai), i l’any 2012 a l’acte de clausura del festival Barnasants, també a Montevideo. El certamen va organitzar cinc actuacions d’artistes catalans en homenatge al poeta Mario Benedetti i va portar a l’Uruguai una quinzena de concerts amb motiu de la I Mostra de Cultura Catalana a l’Uruguai. Barnasants – Cultura d’Autor, que es va celebrar del 22 d’abril al 13 de maig a la capital sud-americana.

Els anys 2013 i 2014, la nostra seu ha acollit, com és habitual, diversos actes de presentació i rodes de premsa del certamen Barnasants, entre els quals destaca, de l’any 2013, el programa «Tast de música», organitzat per la Fundació SGAE i Barnasants en el marc de la segona edició de la Biennal Uruguai-Catalunya.

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa