José Luis Acosta, escollit president de la Societat General d’Autors i Editors

Sgae | 10/03/2015

José Luis Acosta ha estat reescollit avui president de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). Així ho ha decidit la majoria de membres de la Junta Directiva de l’entitat, els quals s’han reunit aquest dilluns, 9 de març, a Madrid. Acosta ha obtingut 24 vots dels 38 presents i José Miguel Fernández Sastrón n’ha obtingut 14.

En la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació, Acosta ha afirmat que en aquesta legislatura, «es procurarà donar més pes a la gestió i menys pes a la política», i ha assegurat que aquesta proposta es materialitzarà amb un pla, a dos anys, d’optimització del sistema de gestió de la SGAE. Més tard, han estat escollits com vicepresidents José Miguel Fernández Sastrón, pel Col·legi de Petit Dret; Miguel Hermoso, pel Col·legi de l’Audiovisual; Paloma Pedrero, pel Col·legi de Gran Dret, i Álvaro de Torres (Ediciones Warner Bross SA), pel Col·legi d’Editors.

Així mateix, també s’ha constituït el Consell de Direcció, òrgan al qual correspon la gestió permanent i executiva de l’entitat. Està integrat per tretze membres designats per la Junta Directiva a partir de la proposta dels col·legis professionals: dos membres de Gran Dret, cinc de Petit Dret, tres de l’Audiovisual i tres Editors.

Nou Consell de Direcció de la SGAE

Col·legi de Gran Dret (2 membres):

1. Paloma Pedrero
2. Joan Vives i Sanfeliu

Col·legi de Petit Dret (5 membres):

1. José Miguel Fernández Sastrón
2. Javier Losada Calvo
3. Mónica Fernández de Valderrama
4. Jesús Glück Sarasibar
5. Augusto J. Algueró García

Col·legi de l’Audiovisual (3 membres):

1. Fernando Colomo Gómez
2. Julia Altares Medina
3. Enric Gomà Ribas

Col·legi d’Editors (3 membres):

1. EMI SONGS ESPAÑA,S.R.L. – Juan Ignacio Alonso Puig
2. BOA MÚSICA EDITORIAL,S.L. – Alma Martínez Ortrega
3. MANUEL ALEJANDRO PRODUCCIONES,S.A. – Rafael Artero Montalván

Sobre José Luis Acosta

José Luis Acosta (Úbeda, 1961) és guionista i director de cinema i televisió, i soci de la SGAE des de l’any 1994. Acosta ha treballat com a tècnic en més de quinze pel·lícules en diferents departaments. El seu curtmetratge, titulat Subterráneo, el va realitzar amb 16 anys, en 16 m/m i blanc i negre. Ha participat com a ponent i professor en nombrosos cursos d’escriptura per a guionistes. Com a creador audiovisual, destaca la seva tasca com a guionista en més de deu sèries de televisió, així com en el migmetratge produït per Elías Querejeta en el projecte Siete huellas i en els llargmetratges Gimlet i No dejaré que no me quieras. A més, s’ha fet càrrec de la direcció de continguts d’exitoses sèries de televisió estatals i llatinoamericanes, curtmetratges i documentals

Eleccions SGAE 2015

Les eleccions es van celebrar el passat 26 de febrer a sis meses electorals: la central a Madrid, i cinc d’autonòmiques (Barcelona, ​​València, Sevilla, Bilbao i Santiago de Compostela). Més de 2.500 socis van votar en aquests comicis, presencialment i per correu postal, per escollir els 39 membres que integraran la Junta Directiva de la SGAE dels propers 4 anys. Pots consultar-ne els noms aquí: http://hemeroteca.sgae.cat/els-autors-i-editors-de-sgae-escullen-els-39-socis-que-integraran-la-nova-junta-directiva/

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa