Ja es coneixen els finalistes del XXV Premi Joves Compositors 2014 Fundació SGAE-CNDM

Sgae | 06/10/2014

La Fundació SGAE i el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM) han anunciat les quatre obres finalistes de la 25a edició del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2014. Cuatro elegías a Joan Miró, de José Miguel Fayos Jordán (Xella – València, 1980), Offsprings of wrath, de Nuño Ignacio Fernández Ezquerra (Segòvia, 1992), Penta (t)one, d’Ignacio Ferrando García (València, 1982) i Trayecto líquido, d’Israel López Estelche (Santoña-Cantàbria 1983) són les obres finalistes.

Aquestes composicions seran interpretades per l’Ensemble Espai Sonor sota la direcció de Voro García, en el concert final que tindrà lloc el dilluns, 24 de novembre, a l’Auditori 400 del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia de Madrid dins de la temporada de concerts del CNDM. Els quatre autors optaran als guardons següents: el primer premi, «Xavier Montsalvatge», amb 6.000 euros; el segon premi, «Carmelo Alonso Bernaola», amb 3.000 euros; el tercer premi, «Francisco Guerrero Marín», amb 1.500 euros i la menció honorífica, «Juan Crisóstomo Arriaga», dotada amb 1.200 euros. A més, i com en cada edició, la Fundació SGAE editarà un disc promocional que reunirà les quatre obres guanyadores del certamen, amb la finalitat de contribuir a la seva posterior promoció i difusió.

El jurat, integrat pels compositors José Zárate Rodríguez, en qualitat de president; Benet Casablancas Domingo, Jacobo Durán-Loriga Martínez, María Eugenia Luc i Nuria Núñez Ferro, han escollit les quatre obres finalistes d’un total de 23 composicions presentades a concurs. El Premi Joves Compositors va ser creat en 1987 per estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves creadors fins a 35 anys, i amb el propòsit de contribuir al desenvolupament i coneixement social de nous llenguatges, tendències i maneres d’expressió musicals.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa