La SGAE amb els actes de reconeixement al mestre Amadeu Vives

Sgae | 17/09/2014

Fruit de la voluntat de l’Ajuntament de Collbató d’acollir les despulles del compositor Amadeu Vives (Collbató, 1876 – Madrid, 1932), el consistori de la localitat del Baix Llobregat on va néixer va impulsar la constitució de la Comissió Amadeu Vives per retre homenatge al compositor i dramaturg català, amb el propòsit que la iniciativa transcendís l’àmbit local.

La Comissió està integrada per tres entitats estretament lligades a la figura d’Amadeu Vives: l’Ajuntament de Collbató, la Societat General d’Autors i Editors i la Fundació Orfeó Català del Palau de la Música Catalana. L’objectiu comú de la Comissió és l’organització i la celebració d’activitats socials i culturals de reconeixement al compositor, que es duran a terme la temporada 2014-2015 i que són complementàries a l’acte de trasllat de les despulles des del cementiri de Montjuïc de Barcelona, on són actualment. També es compta amb la complicitat de la Biblioteca de Catalunya, on es conserva el fons personal del compositor, que organitzarà una petita exposició a l’Espai Zero.

Amadeu Vives i Roig fou un dels autors que va impulsar el naixement de la Societat d’Autors Espanyols (SAE), fundada el 1899 i origen de l’actual SGAE, i fins i tot en fou president l’any 1931. També és molt reconegut per haver fundat, l’any 1891, juntament amb el compositor i músic Lluís Millet, l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana.

Demà dissabte, 20 de setembre de 2014, Collbató viurà un dia assenyalat amb l’arribada de les despulles del Mestre Amadeu Vives que retorna al seu lloc de naixement per ser enterrat al Cementiri Municipal, al peu de les muntanyes de Montserrat.

Durant tot el dia se celebraran diversos actes de reconeixement a l’obra i trajectòria vital de Vives que s’iniciaran a les 11.00 hores amb un concert de l’Orfeó Català a l’Església de Sant Corneli de Collbató. A continuació, a les 12.00 hores, tindrà lloc l’acte d’homenatge a Amadeu Vives al Cementiri Municipal o es presentarà l’Espai Memorial Amadeu Vives amb l’alcaldessa de  de Collbató, Ana Úbeda; la presidenta del Palau de la Música-Orfeó Català, Mariona Carulla; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner; el director de l’Àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Albert Bardolet, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

A la tarda, a les 19.00 hores, s’inaugurarà la mostra «Instants d’història per descobrir Amadeu Vives» al Casal de Cultura de Collbató i, a les 21.00 hores, tindrà lloc la representació de l’opereta Bohemios, del Mestre Vives en versió teatral i per a piano a El Casinet de la localitat. Tant l’exposició com el concert també es podran veure l’endemà diumenge.


© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa