Finalitza l’exitosa iniciativa Dia de l’Autor SGAE

Sgae | 18/12/2014

Aquest dijous, 18 de desembre, finalitza la iniciativa Dia de l’Autor SGAE que han promogut conjuntament la Fundació SGAE, per mitjà del Consell de la SGAE a Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA).

El Dia de l’Autor SGAE ha pretès, per una banda, impulsar el consum del teatre d’autors d’aquí i, per una altra, assegurar a la presència de les obres d’aquests autors a la cartellera amb l’objectiu de contribuir, d’aquesta manera, a la seva difusió i apropament al públic.

L’origen del Dia de l’Autor SGAE el trobem en l’actual moment delicat del sector de la cultura, el qual afecta tant als autors socis de la Societat General d’Autors i Editors, com també als empresaris que intenten mantenir la indústria cultural del país.

Per al Consell de la SGAE a Catalunya hi ha una necessitat imperant que el repertori i les obres dels autors de la nostra entitat, socis i companys dels autors que integren el Consell, continuïn presents a les programacions i cartelleres dels teatres de Catalunya.

El missatge de la iniciativa Dia de l’Autor SGAE és «Si avui és dijous, els autors d’aquí et paguem el 90% d’aquest espectacle» i el funcionament ha estat que la la Fundació SGAE, —en nom dels socis de la SGAE i autors de les obres que formen part de la iniciativa—, ha adquirit cada dijous 100 entrades de cada teatre participant amb aforament superior a 100 butaques, i 50 entrades als teatres d’aforament inferior. Els autors socis de la SGAE s’han fet càrrec del 90% del cost de cadascuna de les entrades, i el 10% restant (que equival al dret d’autor), 1,5 euros, és el públic qui l’ha aportat. Així doncs, s’ha establert també un joc de complicitat entre l’autor i l’espectador.

Les obres que es poden veure aquest dijous, 18 de desembre, són:

El adiós de Sabrina, de Cristina Poch, a la Sala Porta4
El Esperanza, de Quique Culebras, a la Sala Fènix
Paradís, de Marilia Samper, Martí Torras, Carla Mora, Marta Mora i Irene Ruiz, a la Sala Muntaner

Entrades exhaurides.

Per a més informació: Dossier de premsa

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa