Emotiva rebuda a Collbató del Mestre Amadeu Vives, fundador de la SGAE

Sgae | 23/09/2014

La localitat de Collbató (Barcelona) va homenatjar aquest dissabte, 20 de setembre, un dels seus fills més il·lustres, el compositor Amadeu Vives (Collbató, 1876 – Madrid, 1932), amb motiu del seu retorn al municipi. Després de la seva mort i el seu enterrament al cementiri de Montjuïc de Barcelona els anys 30, les despulles del Mestre descansen ja al cementiri municipal del seva població natal.

 

Amadeu Vives i Roig fou un dels autors que va impulsar el naixement de la Societat d’Autors Espanyols (SAE), fundada el 1899 i origen de l’actual SGAE, i fins i tot en fou president l’any 1931. També és molt reconegut per haver fundat, l’any 1891, juntament amb el compositor i músic Lluís Millet, l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana.

 

La Societat General d’Autors i Editors, juntament amb l’Ajuntament de Collbató i la Fundació Orfeó Català del Palau de la Música Catalana, forma part de la Comissió Amadeu Vives l’objectiu de la qual és l’organització i la celebració d’activitats socials i culturals de reconeixement al compositor, que es duran a terme aquesta temporada, i que són complementàries a l’acte de trasllat de les despulles.

 

Durant tot el dissabte es van celebrar diversos actes de reconeixement a l’obra i trajectòria vital de Vives que es van iniciar al matí amb un concert de l’Orfeó Català a l’Església de Sant Corneli de Collbató, plena de gom a gom. D’aquesta manera la institució de la qual Vives en fou fundador va prendre part activa en l’homenatge que va comptar amb el suport de la nostra entitat.

 

Ja al migdia, al Cementiri Municipal els representants institucionals com l’alcaldessa de Collbató, Ana Úbeda; la presidenta del Palau de la Música-Orfeó Català, Mariona Carulla; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner; el director de l’Àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Albert Bardolet, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, conjuntament amb el Cor de l’Orfeó Català i molts veïns collbatonins, van rebre les despulles del Mestre compositor i dramaturg que ja descansen al recinte funerari, a l’Espai Memorial Amadeu Vives.

 

El Cor de l’Orfeó va interpretar el Cant de la Senyera i L’Emigrant, aquesta darrera conjuntament amb els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles La Salut i Mansuet de Collbató, per a tancar un acte molt emotiu.

 

Al vespre, al Casal de Cultura de Collbató, es va inaugurar l’exposició «Instants d’història per descobrir Amadeu Vives», una mostra que resta oberta al públic fins al dimecres 24 de setembre. A la nit, dissabte 20 i diumenge 21, es va representar, al Casinet de Collbató, l’opereta Bohemios, del Mestre Vives en versió teatral i per a piano, amb gran èxit de públic.

 

—————————————————–

 

Peu de foto: D’esquerra a dreta: El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; l’alcaldessa de Collbató, Ana Úbeda, i el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, als actes de reconeixement a Amadeu Vives a Collbató. Copyright: Ajuntament de Collbató

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa