Els Premis SGAE Nova Autoria se celebren el dissabte 12 d’octubre al Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2013

Sgae | 07/10/2013

La Fundació Autor de la Societat General d’Autors i Editors entregarà, per tretzè any consecutiu, els Premis SGAE Nova Autoria al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges. Els guardons, que van néixer amb la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals que elaboren els alumnes de les escoles de cinema de Catalunya, tindran lloc el dissabte 12 d’octubre al Cinema Prado de Sitges.

Els membres que enguany integren el jurat i, per tant, els responsables de seleccionar els guardonats amb els Premis SGAE Nova Autoria 2013 han estat Lluís Arcarazo, guionista de cinema i televisió; Àlex Martínez Casamada, compositor i orquestrador de bandes sonores, i Mireia Ros, actriu, guionista i directora de cinema.

Els Premis SGAE Nova Autoria són un oasi d’aire fresc a càrrec de creadors que tenen moltes coses per explicar i que, després d’un llarg procés de formació i estudi, necessiten contactar amb el públic i el sector professional. Aquesta autoria més nova i emergent és la que té més dificultats per a ser coneguda, reconeguda i valorada.

De les escoles de cinema de Catalunya actualment en sorgeix un interessant planter de guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores que aconsegueixen tirar endavant propostes creatives. Al llarg d’aquests anys, una bona part d’aquests autors atrevits han presentat les seves òperes primes a la secció SGAE Nova Autoria i han obtingut els guardons a la Millor Música Original, al Millor Guió i a la Millor Direcció-Realització. Estem parlant de creadors que ja gaudeixen de prestigi en el sector cinematogràfic i musical com Mar Coll, Roger Padilla, Quim Fuster, Pau Itarte, Jorge Tur i Àlex Pastor per esmentar-ne alguns.

Concebuts, doncs, com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, els Premis SGAE Nova Autoria compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes i amb el mateix Festival. A través d’aquests guardons, la SGAE i la Fundació Autor ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment audiovisual de projecció internacional.

Els participants a la secció SGAE Nova Autoria 2013

Enguany s’ha comptat amb la participació de 16 escoles les quals han presentat un total de 38 treballs. Per gèneres, s’han presentat 26 treballs de ficció, 4 d’animació i 8 documentals.

L’any 2012 es va comptar amb la participació de 13 escoles, les quals van presentar un total de 26 treballs.

Així doncs, per aquest any 2013, el comitè de selecció de la programació del Festival, ha escollit els treballs de 9 escoles i ha seleccionat per a la secció SGAE Nova Autoria, un total de 10 treballs (7 de ficció, 2 d’animació i 1 documental). Els treballs, els autors i les escoles seleccionades són:

Celofan (Animació) – Escola d’Animació Serra i Abella
Direcció: Erik Berlin
Guió: Erik Berlin
Música original: Pactum Serva – Zero Proyect

Dinosaurio (Ficció) – Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya
Direcció: Miguel Sánchez
Guió: Miguel Sánchez
Música original: Álvaro Lafuente

El Castigo (Animació) – Escola d’animació 9 Zeros
Direcció: Nelson Manuel Nogueira Fernandes
Guió: Nelson Manuel Nogueira Fernandes
Música original: Goldmund browncoated

El Hotel del Lago (Ficció) – Escola Universitària Politècnica de Mataró
Direcció: Tanit Palay
Guió: Gemma Badia
Música original: Àngel Valverde

Espés (Documental) – Universitat Pompeu Fabra
Direcció: Tànit Fernández i Isaac Rodríguez
Guió: Tànit Fernández

Fantoches (Ficció) – Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació Blanquerna
Direcció: Oriol Cuadern
Guió: Juan Gual
Música original: Roger Andrés

Gorila Baila (Ficció) – Escola de cinema Bande à Part
Direcció: Eugenio Canevari
Guió: Eugenio Canevari
Música original: Joan Bramón Mora

Hado (Ficció) – Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Comunicació Audiovisual
Direcció: Claudia Rodríguez
Guió: Helena Curulla i Eric Mendo
Música original: Green Gardens, Guillermo Orós i Miguel Hurtado

Para, pero sigue (Ficció) – Escola de Cinema de Barcelona
Direcció: Lud Mônaco
Guió: Lud Mônaco
Música original: Nêga Lucas

Sin ti (Ficció) – Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació Blanquerna
Direcció: Daniela Nahmanovici i Lucas Lorén
Guió: Daniela Nahmanovici i Marc Barrera
Música original: Marc Barrera

El programa dels Premis SGAE Nova Autoria 2013

La secció Noves Visions, en la qual s’emmarquen els Premis SGAE Nova Autoria, se celebrarà el proper dissabte 12 d’octubre de 2013. El programa previst és el següent:

- De 15.00 a 16.45 hores. Cinema Prado (Carrer Francesc Gumà, 8 – Sitges). Projecció dels treballs audiovisuals seleccionats als Premis SGAE Nova Autoria 2013. Es visionaran ficcions i un documental.

- 17.00 hores. Cañateca (Carrer Francesc Gumà, 6-14 – Sitges). Festa-recepció amb els participants dels Premis SGAE Nova Autoria 2013 i lectura del veredicte dels premis a càrrec de: Miquel Forns, alcalde de Sitges; Àngel Sala, director del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2013; Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears, i els tres membres del jurat Nova Autoria. Imprescindible invitació.

Amb els creadors audiovisuals

La SGAE compta amb més de 8.500 autors d’obres audiovisuals (argumentistes, guionistes i directors) entre els seus associats. Amb el lliurament dels Premis SGAE Nova Autoria en el marc del Festival de Cinema de Sitges 2013, l’entitat posa novament de manifest la seva ferma aposta i decidit suport a la creació audiovisual.

La Fundació Autor va néixer el 1997 amb la finalitat de desenvolupar activitats socials, assistencials i promocionals per donar suport a l’autoria, la creació i el foment de la cultura. En el cas concret de l’àrea audiovisual de la Fundació Autor de la SGAE els objectius són la cerca, la formació, la divulgació i la promoció del cinema de l’Estat espanyol i llatinoamericà.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa