Els Autors i Editors se sumen al dolor per la mort de Francesc Ribé Amorós

Sgae | 07/07/2015

 D’esquerra a dreta: Joan Vives, compositor, arranjador i músic i membre de la Junta de Directiva de la SGAE; Francesc Burrull, compositor, arranjador i músic; Francesc Ribé, compositor, lletrista, músic i arranjador, i Josep Maria Damunt, compositor, arranjador, lletrista i autor dramàtic.
Copyright fotografia: Marta Pich/SGAE 

Francesc Ribé i Amorós ha mort a Barcelona als 96 anys. Nascut a Vilafranca del Penedès (Barcelona) l’11 de maig de l’any 1919, Ribé era el soci número 13.666 de la Societat General d’Autors i Editors, de la qual n’ha estat membre des del 13 de novembre de l’any 1954.

Compositor, lletrista, músic i arranjador, Ribé i Amorós compta amb una obra musical adscrita a la Societat de 1.744 composicions. Ribé va cultivar diversos gèneres musicals com el fox-trot, la samba, el mambo, la cançó, el pasdoble, el txa-txa-txa, el twist, el bolero, entre d’altres, en temes que han interpretat artistes com Salvatore Adamo, Raphael i El Dúo Dinámico, per citar-ne uns quants.

El 17 de juliol de l’any 2014, la seu de la SGAE a Catalunya va celebrar un acte de reconeixement als socis catalans que aquell any complien els cinquanta anys, o més, com a socis de l’entitat. Francesc Ribé va ser un dels autors que va rebre el merescut homenatge, una clau simbòlica de la Casa dels Autors la qual també feia referència al 115è aniversari de la SGAE. Amb aquest gest, l’entitat va agrair-li seva tasca creativa i posà de manifest com aquesta feina contribueix a enriquir el patrimoni cultural del país.

Els Autors i Editors que integren aquesta entitat se sumen, en aquests difícils moments, al dolor de la seva família, a la qual volen traslladar el seu més sentit condol per la defunció d’un gran compositor i músic, i sobretot una meravellosa persona.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa