Els Autors i Editors de SGAE escullen els 39 socis que integraran la nova Junta Directiva

Sgae | 27/02/2015

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) compta des d’avui, divendres 27 de febrer, amb una nova Junta Directiva. L’integren 39 socis que, durant els propers quatre anys, seran el màxim òrgan de govern i representació de l’entitat de gestió.

La jornada electoral del 26 de febrer va transcórrer amb normalitat, des de les 10:00 hores fins a les 20:00 hores. Una vegada tancades les urnes, va començar el procés d’escrutini de vots, que ha finalitzat fa escassos minuts.

En total, es van proclamar 140 candidatures: 65 del Col·legi Electoral de Petit Dret, 26 del Col·legi de Gran Dret, 35 del Col·legi de l’Audiovisual i 14 candidatures del Col·legi dels Editors. Els 21.778 socis convocats van tenir la possibilitat d’emetre el seu vot a les sis meses electorals que es van constituir: Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Bilbao i Santiago de Compostel·la.

La mesa electoral central, amb seu a Madrid, tal com assenyalen els Estatuts, la van integrar un president (notari), dues vocals —dos socis amb dret a vot però no candidats—, i el secretari general de la SGAE, Carlos López. Així mateix hi van poder intervenir un màxim de vuit interventors en representació de les diferents candidatures. Les altres meses electorals van ser integrades per les mateixes persones, i va exercir la funció de secretari, el representant de la SGAE a cada seu. A cada mesa es van habilitar quatre urnes, una per cada col·legi electoral, Gran Dret, Petit Dret, Audiovisual i Editors.

Una Comissió Electoral —integrada per tres membres independents de reconegut prestigi com Rafael de Mendizábal Allèn, exvicepresident del Tribunal Constitucional; Ramón Casas, advocat, i Francisco-Javier Monedero San Martín, notari— fou l’encarregada de vetllar per la transparència i la normalitat del procés electoral, del qual n’han sortit escollits els 39 integrants de la Junta Directiva que representaran els diferents col·legis professionals de la Societat.

Nova Junta Directiva

Pel Col·legi de Gran Dret (6 membres), que inclou escriptors d’obres dramàtiques, dramaticomusicals, autors d’obres de pantomima, compositors d’obres dramaticomusicals o coreogràfiques i coreògrafs, els 6 membres escollits que formaran part, a partir d’ara, de la Junta Directiva són:

1. Pedro Tantiñá Almela (La Fura de Baus)
2. Juli Disla Sanz
3. Paloma Pedrero
4. Ana Álvarez-Diosdado Gisbert, (Ana Diosdado)
5. Joan Vives i Sanfeliu
6. Eva María Garrido García (Eva Yerbabuena)

Al Col·legi de Petit Dret (16 membres), que agrupa a compositors i lletristes, ocuparan un lloc els autors següents:

1. Jorge Pardo Cordero
2. Augusto J. Algueró García
3. José Miguel Fernández Sastrón
4. Juan José Carmona Amaya (Camborio)
5. Javier Losada Calvo
6. Fernando Illan Presa
7. Gabriel Sarlo
8. I. Maño G (Nacho Mañó – Presuntos Implicados)
9. Jesús Glück Sarasibar
10. Joan Albert Amargós
11. José Soto Soto (José Mercé)
12. Mónica Fernández de Valderrama (Materia Prima)
13. Antonio Ipiña García, J. (Tontxu)
14. María Monsonís Díaz
15. Fernando De Diego Abad
16. Manolo De Tena (Sangre Española)

Al Col·legi d’Obres Audiovisuals (9 membres), que agrupa a directors-realitzadors, argumentistes i compositors audiovisuals, els nous integrants de la Junta Directiva escollits pels socis són:

1.Fernando Colomo Gómez
2. Inés París Bouza
3. Miguel Hermoso Torres
4. Julia Altares Medina
5. José Luis Acosta
6. Enric Gomà Ribas
7. Carlos Asorey Brey
8. Eduardo H. Zaramella Romero
9. Antonio Meliveo Mena

Finalment, al Col·legi d’Editors (8 membres), la representació és de:

1. BOA MÚSICA EDITORIAL,S.L. – Alma Martínez Ortrega
2. ALABAMA MUSIC BUSINESS,S.L. – Williams López Clifton
3. EDICIONES JOAQUÍN RODRIGO,S.A. (SINFÓNICO) – Cecilia León Rodrigo
4. EDICIONES MUSICALES WARNER BROS,S.A. – Álvaro de Torres Zabala
5. EMI SONGS ESPAÑA,S.R.L. – Juan Ignacio Alonso Puig
6. MANUEL ALEJANDRO PRODUCCIONES,S.A. – Rafael Artero Montalván
7. PEERMUSIC ESPAÑOLA,S.A.U. – Rafael Aguilar Grabowski
8. BMG RIGHTS ADMINISTRATION SPAIN, S.L.U. – Daniela Bosé

Què és la SGAE?

La SGAE, Societat General d’Autors i Editors, activa des de 1899, és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 110.000 socis directes. D’ells, 100.623 són autors, 2.160 editors musicals i 7.743 hereus. Compositors, lletristes, dramaturgs, coreògrafs, argumentistes, guionistes, directors o realitzadors són alguns dels professionals que integren la SGAE. La missió fonamental de la SGAE és la protecció i el repartiment de la remuneració dels socis per a la utilització de les seves obres (reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per al seu ús.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa