El soci de la SGAE Daniel M. Caneiro dirigirà el seu primer llargmetratge a Los Ángeles

Sgae | 28/05/2015

Després que el seu darrer curtmetratge Con la comida no se juega (2013) hagi rebut un acolliment excel·lent als Estats Units—seleccionat recentment al Palm Springs International Film Market i nominat al Millor Guió al Festival FilmQuest de Salt Lake City—, el jove director català i soci de la SGAE, Daniel M. Caneiro prepara el seu debut en el llargmetratge amb Martino, un thriller dramàtic amb pinzellades actuals de cinema negre.

El film s’ambienta als carrers de Los Ángeles (Downtown L.A.) i a diverses localitzacions del sud de Califòrnia. Actualment es troba en fase de preproducció i es finançarà amb capital privat a través de la companyia nord-americana Londy Pictures.

Apunt biogràfic de Daniel M. Caneiro

Amb dos guions a l’esquena, Madurar a los 30 i Pochinok, Daniel M. Caneiro (Barcelona, 1978) dirigirà el seu primer llargmetratge de la mà de la productora nord-americana Londy Pictures. D’aquesta manera, el jove director barceloní dóna un nou rumb a la seva carrera i aposta, una vegada més, per la gran passió que l’acompanyat des de nen: el cinema.

Daniel M. Caneiro va estudiar direcció cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) i va especialitzar més tard en escriptura de guió i coordinació de produccions audiovisuals a l’Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid (ECAM).

Caneiro compta amb una llarga trajectòria en el món del cinema, la televisió i la publicitat. El seu treball com a creatiu i realitzador per a firmes com Chevrolet, Durex o l’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha estat distingit amb diversos premis internacionals. Com a soci fundador d’Aquelarre Films S.L. va coordinar fins al 2005 el departament de desenvolupament de la productora. I, des de 2006, compagina la carrera professional amb l’activitat docent a diversos centres com la Universitat Internacional de Catalunya i APPLE Inc., impartint classes de direcció cinematogràfica, escriptura creativa i postproducció avançada.

El seu darrer curtmetratge, Con la comida no se juega, ha estat seleccionat a més de 40 certàmens internacionals, amb vuit guardons entre els quals destaca el Second Méliès d’Argent del Festival RazorReel de Bruixes (Bèlgica) —atorgat per l’European Fantastic Film Festivals Federation—, el Best Film al Short of the Month de l’Índia i el Premi al Millor Guió a l’Oregon Underground Film Festival.

Madurar a los 30 és el seu darrer guió amb el qual ha obtingut recentment el Premi de Guió per a Llargmetratge Pitching Forum GAC-Festival de Sitges de la mà de Guionistes Associats de Catalunya.

Per a més informació:

Premsa: A/e: ajatoa@gmail.com. Tel.: 663 48 40 01
A/e: dmcaneiro@gmail.com – Web: www.dmcaneiro.com. Tel.: 652 498 207

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa