Barcelona serà l’escenari de la XVIII edició dels Premis Max

Sgae | 05/03/2015

La gala de la XVIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, els guardons que organitza la Fundació SGAE amb el propòsit de reconèixer el talent dels professionals del teatre i la dansa del nostre país i la promoció dels espectacles de la temporada, tindrà lloc el proper 18 de maig a la ciutat de Barcelona. La Sala BARTS acollirà la cerimònia dels Premis Max 2015, la queal dirigirà l’autor i actor Esteve Ferrer.

Aquesta serà la tercera vegada que la gala dels Premis Max de les Arts Escèniques se celebra a Barcelona. Bilbao, Córdoba, Guadalajara, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Sevilla, València, Vigo i Zaragoza ja han estat escenari Max en anteriors edicions.

El Comitè Organitzador, —integrat pels autors Ana Diosdado, Ramón Barea, Mariano Marín, Miguel Murillo, Carme Portaceli, Ricard Reguant, Juan Carlos Rubio, Manuel Segovia, Rosángeles Valls i Antonio Onetti, president de la Fundació SGAE—, ha decidit recuperar el caràcter itinerant dels Max en la seva XVIII edició, el qual forma part de l’essència mateixa de l’escena.

El 18 de març s’anunciaran els candidats dels Max 2015

L’actual edició dels Premis Max va començar el 16 de setembre, quan es va obrir el termini d’inscripció de les obres a concurs, fase que es va cloure el 30 de novembre. Es van admetre 198 espectacles, els quals complien tots els requisits. El proper 18 de març serà quan s’anunciaran els candidats d’aquesta edició.

Enguany el nombre de categories passa de 19 a 22 amb la incorporació del Millor Actor de Repartiment, Millor Actriu de Repartiment i Millor Elenc o Intèrpret Solista de Dansa. A més, hi ha els tres premis especials: Max d’Honor, Max Aficionat i Max a la Contribució de les Arts Escèniques.

Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max, el guardó dels quals fou dissenyat pel poeta i artista plàstic català Joan Brossa (Barcelona, 1919 – 1999), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art del país de la postguerra, s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques a l’Estat espanyol.

 

 

 

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa