Bangkok, d’Antonio Morcillo, clou el Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades a Catalunya

Sgae | 12/12/2014

El dilluns, 15 de desembre, a les 19:00 hores, té lloc la lectura dramatitzada de Bangkok , la segona de les obres protagonistes del XVIII Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades que, organitzat per la Fundació SGAE, se celebra a la seu de la SGAE a Catalunya (passeig de Colom, 6, de Barcelona). El Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades té com a objectius incentivar l’escriptura i la lectura de peces teatrals.

El director i dramaturg Antonio Morcillo dirigeix ell mateix el seu propi text, Bangkok , amb el qual va obtenir el XXII Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2013 . Els actors Dafnis Balduz i Xavier Ruano interpreten als personatges de l’obra de Morcillo que se situa en un aeroport buit de la geografia espanyola on hi apareix un misteriós viatger amb un bitllet per anar a Bangkok. A l’aeroport es troba amb l’única persona que encara treballa a les instal·lacions: un jove guarda de seguretat. Després de la sorpresa inicial, junts aniran revelant, a poc a poc, la veritable naturalesa de la seva relació.

Antonio Morcillo López s’ha format a l’Institut del Teatre de Barcelona. Entre els seus textos destaquen Al hoyo (publicat per la revista ADE Teatro el 2009), El tiovivo (publicat per l’AAT i estrenat al 32è Sitges Teatre Internacional 2001 i al Teatre Tantarantana el 2004), Firenze (publicat per Arola Editors el 2003 amb lectura dramatitzada a la Sala Beckett el 2008), En experimentos con ratas (guanyador del Premi SGAE de Teatre 2007), Despedida II (guanyador del Premi SGAE de Teatre 2001) i Los carniceros (guanyador del Premi Marqués de Bradomín 1998), entre d’altres. Actualment és director artístic de l’associació cultural Perpetuum, amb la qual ha organitzat el Festival de Dramatúrgia sobre la Crisi PIIGS; professor d’escriptura, i membre de la plataforma d’autoria teatral Catalandrama.

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa