Ana Murugarren debuta com a directora de llargmetratges de ficció amb Tres mentiras.

Sgae | 04/09/2014


El dimecres 10 de setembre, a les 11.30 hores, la Sala Mompou acull una passi per mitjans amb posterior roda de premsa d’aquest thriller social basat en l’episodi dels nens robats del franquisme.  El proper 12 de setembre, divendres, arriba a les pantalles de tots els cinemes comercials d’Espanya la pel·lícula Tres mentiras, un thriller social dirigit per la creadora navarresa Ana Murugarren.

Abans, el dimecres 10 de setembre, a les 11:30 hores, tindrà lloc un passi per mitjans a la Sala Mompou de la seu de la SGAE a Catalunya (passeig de Colom, 6), i posterior roda de premsa amb la presència de la seva directora, Ana Murugarren, el seu productor, Joaquín Trincado; i amb la presència d’una de les seves actrius principals, Nora Navas.

La pel·lícula se centra en el personatge de Nora Navas (Goya i Concha de Plata 2013 a la millor actriu per Pa negre), interpretant a una investigadora en el context de l’Espanya dels anys 70, on centenars de joves embarassades es van veure forçades a desprendre’s dels seus fills, venuts després al millor postor. Basada en fets reals, Tres mentiras, és la primera pel·lícula que aborda la problemàtica dels nens robats centrada en la indefensió a la qual estaven sotmeses les dones en aquesta Espanya no tan llunyana. Una pel·lícula “tendra i plena de ritme”, segons la seva realitzadora, del productor de films com Todo por la pasta, Joaquín Trincado. Està coprotagonizada per Mikel Losada (El precio de la libertad, Explícame) i Lander Otaola (Ocho apellidos vascos). També destaquen les interpretacions de les tres joves promeses, Marta Castellote, Azucena Trincado i Olatz Ganboa.

Amb Tres Mentiras, l’experimentada cineasta Ana Murugarren, muntadora de referència per als grans directors del cinema estatal (Enrique Urbizu, Álex de la Iglesia o Pablo Berger, entre altres), debuta en el llargmetratge de ficció per a la gran pantalla, després de dirigir el llarg documental Esta no es la vida  privada de Javier Krahe i després dels seus èxits per a la televisió La Dama Guerrera o El precio de la libertad, amb un Quim Gutiérrez interpretant al fundador de Euskadiko Ezkerra, Mario Onandia, en els seus inicis polítics. En Tres Mentiras, Ana Murugarren busca emocionar i conscienciar al públic, amb un thriller carregat de profunditat, compromís i que ens retrotrae a un dels episodis més foscos i encara latent de la dictadura franquista, el robatori i la venda de nens. Un misteri encara per resoldre, del que no hi ha hagut responsables.

Més informació i dossier de premsa de Tres mentiras aquí

Confirmació d’assistència:

Antonio Castillejo 696 620 096acastillejo2013@gmail.com

Violeta Trincado 656 664 909violetatrincado@gmail.com

Blogmedia 946 424 438 prensa@blogmediatv.es

© Copyright Sociedad General de Autores y Editores SGAE
Fernando VI, 4 28004 Madrid
Avís legal i política de privadesa